OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | TEC wint degradatiekraker ruim, Quick Boys langs Spakenburg

TEC heeft zaterdag de degradatiekraker tegen OFC overtuigend gewonnen. De Gelderlanders wonnen in Tiel met 4-0. Quick Boys boekte eveneens een thuiszege tegen Spakenburg.

Voor eigen publiek nam TEC al in de vijfde minuut de leiding. Bo van Essen bediende Anass Aamri en die faalde niet vrij voor het vijandelijke doel. De TEC-aanvallers waren de grote hoofdrolspelers van deze middag en scoorden allebei twee keer.

OFC was een keer dichtbij de gelijkmaker, maar Soufian Reclaoui toucheerde de paal. In de 37e minuut werd het vervolgens 2-0. Na een verdedigingsfout kon Van Essen alleen op de keeper af en opniew was het raak.

In de tweede helft probeerde OFC wel de bakens te verzetten, maar dat lukte niet. Sterker nog, via opnieuw Van Essen en Aamri liep TEC uit naar 4-0. Het slotakkoord van laatstgenoemde was een fraaie.

Duidelijke thuiszege op Nieuw Zuid

Op Nieuw Zuid won de thuisploeg eveneens en ook hierbij met vier goals. Het enige verschil was dat Spakenburg nog tweemaal tegen scoorde: 4-2. Quick Boys was de eerste helft oppermachtig en nam verdiend een ruime voorsprong. Na veertig minuten stond het 4-0 door goals van Youssef El Kachati (2), Ravelino Junte en Bram Franken.

Vlak voor rust deed Spakenburg iets terug via Luuk Admiraal. Na zeventig minuten maakten de bezoekers redelijk uit het niets de 4-2, maar de zege voor Quick Boys kwam niet in gevaar.