Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

PLAY-OFFS | AWC en Kampong veroveren ticket voor de Derde Divisie

Kampong en AWC komen in het seizoen 2023/2024 uit in de Derde Divisie. Eerstgenoemde ploeg rekende in een tweeluik af met JOS Watergraafsmeer en AWC versloeg Baronie. De twee verliezers mogen later uitmaken wie het laatste ticket weet te bemachtigen voor een plaats in de Derde Divisie.

JOS Watergraafsmeer leek zondag af te stevenen op promotie, maar zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd moest het toch een tegentreffer incasseren waardoor er na negentig minuten voetbal een 1-0 stond op het scorebord. Dit in het voordeel van Kampong. De treffer van Jort de Zeeuw betekende dat er een verlenging nodig was omdat JOS de eerdere confrontatie ook met 1-0 had weten te winnen. In de extra tijd wisten Daan Groot Zwaaftink en Bram van Buuren het verschil te maken (3-0). Het was voor Groot Zwaaftink als veertigjarige zijn laatste optreden in het shirt van Kampong.

In de eerste confrontatie tussen Baronie en AWC in Wijchen moesten de ploegen genoegen nemen met een gelijkspel (1-1). AWC wist de uitwedstrijd met 0-1 te winnen door een treffer van Daan de Bruin waardoor het komend seizoen een Divisie hoger uit mag komen.