Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Weekend met derby’s en toppers

De elfde speelronde staat alweer op het programma, en dat betekent dat de eerste periode er bijna op zit. Om een periodeprijs wordt niet meer gespeeld, die ging vorige week al richting ADO ’20. Opvallend is dat er vijf ploegen op een gedeelde derde plek staan. Leuk detail is dat ze allemaal vijf keer hebben gewonnen, drie keer gelijkspeelden en twee keer verloren.

Op zaterdagavond ontving OJC Rosmalen het Gorinchemse Unitas. Dat duel eindigde in 1-3, waardoor de bezoekers naar plek twee stegen.

Hercules krijgt HSC’21 op bezoek. Het is de topper van het weekend. Beide ploegen behoren tot de gedeelde nummers drie. HSC’21 staat iets hoger in verband met een beter doelsaldo. De Haaksbergers speelden vorige week met 1-1 gelijk tegen Groene Ster. Hercules won met 0-3 bij DEM.

Groene Ster ontvangt OSS’20. De Ossenaren pakten vorige week dankzij Joep Hoefnagels een punt tegen vv UNA. De keeper keepte een geweldige wedstrijd en werd niet voor niets genomineerd voor Speler van de Week, maar Hoefnagels greep net naast de prijs.

UNA ontvangt in eigen huis JOS Watergraafsmeer. De Amsterdammers kruipen uit een dal en hebben inmiddels de weg omhoog ingezet. Vorige week werd er met 3-1 gewonnen van UDI’19.

UDI’19 ontvangt het Haagsche Quick. De Haantjes wonnen vorige week een achteraf gezien spectaculaire wedstrijd. In en tegen Dongen kwam Quick met 2-0 voor, gaf het die voorsprong uit handen, maar won het alsnog met 2-3.

Hekkensluiter Dongen mag proberen haar eerste punt (of punten) te behalen in Veghel, waar ze Blauw Geel’38 treffen. De Veghelaren zijn in vorm: vier competitiewedstrijden op rij werden gewonnen, waaronder tegen VVSB toen de blauw-gelen met 0-2 achter stonden maar dit wisten om te buigen naar een 3-2-overwinning.

Het vooralsnog onaantastbare ADO ’20 treft in een Noord-Hollands onderonsje DEM, de nummer dertien van de ranglijst. Kunnen de Beverwijkers voor een verrassing zorgen?

De laatste wedstrijd op het programma is TOGB tegen Baronie. TOGB won vorige week met 1-2 van Gemert. Baronie verloor met 1-3 van medepromovendus OJC.

Programma
OJC ROSMALEN – Unitas 1-3
ADO’20 – RKVV DEM
Blauw Geel’38 – Dongen
UDI’19 – Quick
Hercules – HSC’21
TOGB – Baronie
UNA – JOS Watergraafsmeer
Groene Ster – OSS’20