PLAY-OFFS TWEEDE DIVISIE | IJsselmeervogels degradeert, GVVV en VVSB naar halve finale

Het doek is definitief gevallen voor IJsselmeervogels. Na opnieuw een
ruime nederlaag tegen Hercules, degradeert de ploeg van Gert Jan Karsten naar de Derde Divisie. Halve finaleplaatsen zijn er, naast Hercules, ook voor VVSB en GVVV.

GVVV heeft zich geplaatst voor de halve finale ten koste van Groene Ster. De Limburgers konden een halfuur lang goed meekomen met de opponent uit Veenendaal, maar na de 1-0 van Byron Burgering leek het verzet gebroken. In de tweede helft nam GVVV, dat de heenwedstrijd  in Heerlerheide  ook al met 0-2 won, ruime afstand door Mart de Jong, die tweemaal trefzeker was, en Justin Spies.

In de halve finale neemt GVVV het op tegen Hercules, dat het lot van IJsselmeervogels zaterdagavond definitief en met duidelijke cijfers bezegelde. Na de 6-0 in Utrecht liep de score op de Westmaat andermaal hoog op: 0-5. Tim Waterink scoorde voor rust twee keer, na de thee waren Oussama Lahri, Tim Pieters  en Lars Vermeulen trefzeker. Door de nederlaag is officieel geworden wat eigenlijk iedereen na woensdag al wist; IJsselmeervogels degradeert voor het eerst in de clubgeschiedenis, en komt volgend seizoen uit in de Derde Divisie.

DOVO verdedigde in Noordwijkerhout een 1-0 voorsprong, maar dat was uiteindelijk niet genoeg om de halve eindstrijd te bereiken. Bij rust stond de ploeg uit Veenendaal nog aan de goede kant van de score, er stond toen een 2-2 stand op het bord. DOVO kwam tweemaal voor door Kyan visser en Guido van Dijk, maar VVSB kwam via Tim de Rijk en een rake penalty  van Leroy George beide keren op gelijke hoogte. Na de pauze maakte de thuisspelende vereniging het verschil. Ian van Otterlo scoorde direct aan het begin van de tweede helft de 3-2, waarna in het restant Leroy George (opnieuw vanaf de stip) en Bryan iliohan de eindstand uiteindelijk op 5-2 bepaalde.