Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

PLAY-OFFS DERDE DIVISIE | Het doek valt voor VVOG en Excelsior’31

VVOG en Excelsior’31 moeten komend seizoen een Divisie lager uitkomen nadat zaterdag uitschakeling in de play-offs een feit werd. De ploeg uit Harderwijk moest in een tweeluik zijn meerdere erkennen in Smitshoek en Excelsior’31 kwam tekort tegen SC Genemuiden.

Smitshoek wist de eerste wedstrijd tegen VVOG met een kleine zege van 1-0 af te sluiten waardoor beiden ploegen nog volop kans hadden om zich te plaatsen voor de finale. VVOG kwam in Harderwijk nog wel op voorsprong door een treffer van Roossien (1-0), maar na de pauze betekenden twee treffers van Urban een 1-2 voorsprong voor Smitshoek. Hakvoort bracht daarna de ploegen weer in evenwicht (2-2), maar vervolgens liep de uitspelende ploeg uit naar een 2-4 overwinning. De laatste doelpunten kwamen op naam van Alkema en Fernandez.

Excelsior’31 moest zaterdag in eigen huis een 2-0 achterstand goedmaken tegen SC Genemuiden. De ploeg kwam echter niet verder dan 1-1. Schmidt bracht de thuisspelende vereniging nog wel aan de leiding, maar Popovic bepaalde de eindstand op 1-1.

Capelle rekende met 4-1 af met AZSV nadat de eerste wedstrijd eindigde in 2-2 en ODIN’59 verrast voor de tweede keer het Amsterdamse Swift. Na de thuiszege van 3-2 was het nu 0-4 voor de ploeg van trainer Richard Plug.