Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Quick Boys verrast met aantrekken Danny van den Meiracker

Danny van den Meiracker maakt deze zomer de overstap van IJsselmeervogels naar Quick Boys. De 33-jarige spits tekent voor twee seizoenen op Nieuw Zuid.

,,De kersverse versterking behoeft eigenlijk geen introductie. Van den Meiracker (33) is met meer dan tachtig doelpunten en dertig assists een van de meest productieve centrumspitsen van de Jack’s League. Bij topclubs als Spakenburg, FC Lienden en IJsselmeervogels heeft de 1.93 meter lange aanvalsleider jarenlang furore gemaakt op het allerhoogste amateurniveau”, schrijven de Katwijkers lyrisch.

Gert Pluimgraaff, bestuurslid van de blauw-witten: ,,Danny is een speler die zijn sporen heeft verdiend in de Tweede Divisie en weet wat er gevraagd wordt om op dit niveau te presteren.”

Van den Meiracker op de clubsite: ,,Ik vind Quick Boys een fantastische club. Kijk alleen maar naar de ligging van het complex. Vergeet ook de grote supportersschare niet. Zowel in thuis- als in uitwedstrijden zijn zij massaal aanwezig. Daarnaast spreken de ambities van de club mij aan. Zij willen komend seizoen de volgende stap gaan zetten. (..) Ik heb nu 10 tot 15 keer Spakenburg – IJsselmeervogels meegemaakt. Dat is altijd een hele happening met heel veel publiek van buitenaf. Maar Quick Boys – Katwijk moet ook heel bijzonder zijn als ik de verhalen mag geloven. Ik heb mij laten vertellen dat deze derby puurder is. Meer haat en nijd. Ik kijk er erg naar uit.”

,,Ik voel me topfit en veel te goed om te stoppen. Toen ik bekendmaakte dat ik zou vertrekken bij IJsselmeervogels, zei ik tegen mijn vriendin dat er nog één club zou zijn waar ik graag voor zou willen voetballen: Quick Boys. Uiteindelijk belde Gert mij en waren we er dan ook binnen drie kwartier uit.”