Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Raymond Bronkhorst stopt, Richard van Heulen nieuwe trainer bij FC Lisse

Tot verrassing van velen zal hoofdtrainer Raymond Bronkhorst aan het einde van het lopende seizoen opstappen bij FC Lisse. Bronkhorst heeft in de afgelopen weken bij de club aangegeven dat zijn huidige werk, privé en FC Lisse een te zware belasting voor hem is. Om die reden wordt zijn contract, dat door loopt tot de zomer van 2024 een jaar eerder worden ontbonden. Assistent trainer Richard van Heulen gaat komend seizoen worden doorgeschoven van assistent naar hoofdcoach.

Bronkhorst legt op de website van FC Lisse ook uit dat hij komend seizoen niet bij een andere club aan de slag zal gaan. Met name een andere functie op zijn werk gaat het praktisch onmogelijk maken om dat naast privé en werk te gaan doen. Hij kwam in 2020 naar de Bollenstreek nadat hij daarvoor zowel assistent als hoofdtrainer bij ADO ’20 was geweest. Zijn grootste succes was het kampioenschap en de promotie die hij met FC Lisse meemaakte. Dit seizoen houdt hij zijn team keurig in de middenmoot van de tweede divisie. Een mooi doel voor hem en zijn team is zaterdag bij Scheveningen voor de tiende keer op rij ongeslagen blijven.

Het regent daarom ook complimenten aan het adres van Bronkhorst op de website van de club vanuit de TC en het bestuur.

Richard van Heulen voetbalde in de jeugd van o.m. Blauw Wit, Ajax en Zeeburgia, later jarenlang als  voetballer voor Stormvogels/Telstar en Almere City. In de periode 2011 – 2017 speelde hij voor FC Lisse. Van Heulen behaalde de benodigde papieren en was ondertussen assistent van Robbert de Ruiter en Raymond Bronkhorst bij het eerste team van FC Lisse.

T.C. lid Kevin Winter is duidelijk over de keuze voor van Heulen. Al bij zijn aanstelling als assistent was er volop vertrouwen in hem. Het moment van aanstellen is wat vroeger dan verwacht maar de aanstelling wordt breed gedragen, met name ook door de TC en het bestuur.

Doordat Bronkhorst gaat vertrekken en van Heulen zijn positie over neemt is er nu een vacature voor een tweede assistent, die dan met van Heulen en zijn assistent Barry Opdam gaat samenwerken.