Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REACTIE | Richard Elzinga (Barendrecht): ‘Die kansen die wij misten, dat was geen pech’

BVV Barendrecht ging afgelopen zaterdag met 2-0 ten onder op Panhuis bij DOVO. Maar hoe was het afgelopen als een van de voorwaartsen van Barendrecht de driedubbele kans die al na twee minuten te noteren viel gewoon had afgemaakt? Topamateurvoetbal.com vroeg het aan de trainer van de Barendrecht.

,,Het feit dat die drie schoten allemaal geblokkeerd werden was niet alleen pech. Dat het een keer gebeurt, zelfs twee keer, nou ja, het kan. Maar het gebeurde drie keer. Misschien is het dan ook kwaliteit. Het was dus niet alleen maar pech.”

Dan mis je dus die eventueel mooie opening van de wedstrijd, maar jullie bleven goed mee doen en kansen krijgen. De bal ging er gewoon niet in.

,,We hadden deze wedstrijd niet hoeven verliezen. Wij hadden de meeste intentie om te voetballen, wij hadden het meeste balbezit en namen het meeste initiatief. Daarin kan ik mijn team ook niets verwijten. Wij waren absoluut de bovenliggende partij.”

Wat doe je daar mee in de rust?

,,Ik zei toen al tegen de jongens dat het om details ging. Is de laatste pass zuiver, de aanname goed, daar gaat het om. Juist daarmee hebben we al eerder wedstrijden niet gewonnen. In deze wedstrijd maken zij de 1-0 omdat mijn verdediger hun aanvaller uit het oog verliest. Even maar maar dat is dan al genoeg.”

Kon je terug zien dat jullie een voordeeltje zouden hebben gehaald omdat jullie langer konden doorvoetballen dankzij het bekertoernooi?

,,Het is voor mij niet aan te duiden of dat voordeel er nog wel was. Uiteindelijk viel dat voordeel na die wedstrijd bij Ajax ook weg. En dat is al een poosje terug.”

Joey Jongman was er niet bij. Dat was natuurlijk een streep door de rekening.

,,Ja, maar wat wil je dat ik daar over zeg? We gaan de komende tijd nog wel vaker spelers missen. Sowieso is het al lastig dat we heel erg moet uitkijken dat je spelers niet te zwaar belast. Je moet heel erg oppassen voor blessures. Dat staat nog los van coronaproblemen. Dat zijn twee zaken die steeds blijven meespelen. Vandaag krijg ik een melding vanwege een blessure, morgen is er een corona melding. Het kan op elk moment gebeuren en het is lastig te voorkomen. We zijn gewoon te vroeg begonnen als je het verantwoord wilt noemen. Maar het is geen verwijt naar de KNVB, voor alle duidelijkheid.”

Je ergert je aan het feit dat je weer geen punten pakt.

,,Ja ik constateer weer dat we punten laten liggen die we hadden kunnen en moeten pakken. Dat kan eens gebeuren, maar wij hadden op een andere positie in de ranglijst moeten staan. We hadden er pakweg 7 meer moeten hebben nu. Wij moeten nu gaan voetballen om weg te blijven van de degradatiestreep terwijl ik denk dat als wij de punten die wij hadden kunnen pakken ook gewoon hadden gepakt wij nu naar boven hadden kunnen kijken.”

Nog 23 wedstrijden te gaan, dat wordt dan lastig. Periodiseren dus?

“Ja zeker. Doe je dat niet dan maak je iedereen kapot. Op dinsdagavond naar Rijssen. Het zijn amateurs. Wat gaat er dan gebeuren qua belasting. Ooit zei een groot trainer: rust is de beste training. Als ik nu als een gek ga trainen gaat het fout. Maar tegelijkertijd kun je niet doen wat je als trainer zou willen doen. Dat is nu mijn uitdaging. Overal de balans in vinden zodat de groep fit en gretig blijft en punten pakt.”