Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REACTIE | Tamerus (Koninklijke HFC): ‘6 punten tegen Katwijk en Jong Sparta had ik niet verwacht’

,,Wij hadden vandaag iets meer geluk,” verklaarde Gert Jan Tamerus tegenover Topamateurvoetbal.com de overwinning van Koninklijke HFC in en tegen Katwijk. De trainer van de Haarlemmers kon terugkijken op een perfecte start van 2022 met twee overwinningen tegen clubs uit de top 3 van de ranglijst en doet het al meerdere seizoenen bovengemiddeld goed in de Tweede Divisie. Desondanks was Tamerus wel enigszins verbaasd over de huidige prestaties van zijn ploeg. ,,Zes punten tegen Katwijk en Jong Sparta had ik niet verwacht.”

Als Tamerus goed naar de recente statistieken had gekeken, had hij kunnen zien dat zijn ploeg zich heerlijk thuis voelt op De Krom. De 0-1 overwinning was al de derde competitieoverwinning op rij. Dan rijst toch de vraag wat het geheim is van de smid. ,,We speelden vanuit een goede organisatie en durfden te voetballen op de momenten dat het kon,” legde Tamerus uit, die verder een gelijkwaardig duel zag. ,,Beide ploegen speelden zeer degelijk en gedisciplineerd. En Katwijk is echt een enorm goede ploeg met heel veel wapens. Wij hebben geprobeerd onze eigen wapens daar tegenover te stellen. Ik denk dat wij uiteindelijk iets meer geluk hadden en daardoor de winst naar ons toe konden trekken.”

Meten met de beste ploegen

Dankzij die overwinning nestelt de ‘Koninklijke’ zich nog vaster in de top 5 van de ranglijst, een prestatie die de ploeg in het laatst afgemaakte seizoen ook al neerzette. Tamerus blijft desondanks bescheiden. ,,Zonder als Calimero te willen klinken: we kennen onze mogelijkheden en onmogelijkheden. We hebben een selectie met veel jonge, talentvolle spelers die, als alles meezit qua blessures en schorsingen, zich kan meten met de beste ploegen.” Het laatste stapje, het spel zelf meer maken, is volgens Tamerus misschien wel eentje die te groot is voor Koninklijke HFC. ,,Dat is inderdaad wel een hele grote stap, gezien onze mogelijkheden,” concludeert hij realistisch.