Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Reggie Schaap: “Ik kom bij JOS Watergraafsmeer weer een beetje thuis”

Vleugelaanvaller Reggie Schaap van FC Lisse maakt deze zomer de stap retour van FC Lisse naar JOS Watergraafsmeer. De 28-jarige speler was in de periode 2016 – 2020 al actief voor de Amsterdamse derde divisionist. Topamateurvoetbal.com informeerde bij Schaap naar de beweegredenen.

“Als eerste wil ik zeggen dat ik een geweldige periode bij FC Lisse heb gehad. Een amateurvoetballer op mijn niveau vindt het top om in de Bollenstreek te hebben gevoetbald. Ik heb dat gedaan en ik begrijp ook waarom je dat gedaan wilt hebben. Het publiek is fantastisch, het zijn goed georganiseerde clubs, de derby’s zijn ware happenings. Ik heb het bij Lisse heel goed gehad met de spelersgroep, staf en supporters”.

Maar toch ga je terug naar JOS Watergraafsmeer. Waarom doe je dat ?

“Het is puur een samenloop van omstandigheden die mij deed besluiten terug te gaan naar JOS Watergraafsmeer. Ik woon in Almere en heb twee bedrijven, waaronder een enterainmentbureau. Daarnaast heb ik een gezin met drie kleine kinderen. Op een gegeven moment ga je bij een voetbalclub, ook al kun je het zien als mooie hobby, ook nog verplichtingen aan. Je gaat drie keer per week trainen en dan ben je vrijwel de gehele zaterdag bezig met je wedstrijd. Dat kost veel tijd. Ik maakte acht maal per week de reis tussen Almere en Lisse. Drie kwartier a een uur per rit. Als ik dat zou halveren zou me dat per week vier uur tijd schelen. Die ik dan weer in mijn werk of gezin kan steken. Daarom ben ik dus terug gegaan naar JOS Watergraafsmeer.”

Voordeel voor jou zelf als ook voor de club is dat jullie elkaar al kennen.

“Zeker. Ik heb er al vier jaar gevoetbald en er pas in 2020 vertrokken. Ik ken dus nog veel mensen van de club en van het team. In die zin voelt het aan als weer een beetje thuiskomen. En het niveau is ook prima. Derde divisie zondag, daar ga ik dus niet mee achteruit. Natuurlijk zou met FC Lisse in de Tweede Divisie voetballen ook een mooie uitdaging zijn geweest, maar zoals ik zojuist al aangaf, ik moet alles wel een beetje in elkaar laten passen.”

Geen grote aspiraties meer richting absolute top van de amateurs ?

“Nou, dat zeg ik dat ook weer niet. Zoals je weet zitten er niet zo ver van Almere nog een paar prachtige topclubs uit de tweede divisie. Daar voetballen zou wel heel mooi zijn. Maar laat mij nou eerst maar weer lekker met mijn vrienden van JOS gaan voetballen. Daar kijk ik nu al naar uit!”