Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Baronie wint belangrijk duel onderin van Gemert

Op een zonovergoten sportpark De Blauwe Kei heeft Baronie een belangrijke overwinning geboekt op Gemert. Na negen verliespartijen op een rij won de ploeg van het trainersduo Van Galen/Sinat met 3-0. Door de overwinning hebben de Bredanaars weer enigszins zicht op een veilige plek op de ranglijst.

Effectiviteit

Het begin van de thuisploeg was niet om over naar huis te schrijven. De groen-witten begonnen nerveus en binnen tien minuten hadden de bezoekers uit Gemert al vier dotten van kansen gehad. Met kunst- en vliegwerk bleef Baronie overeind. Bij de eerste de beste fatsoenlijke aanval van de thuisploeg in de twaalfde minuut was het vervolgens direct raak. Uit een aanval over de rechterkant kwam de bal via Jawad al Mobarit bij Noel de Graauw. Zijn loepzuivere schot verdween voor de kansloze doelman Tielemans in de linkerbovenhoek: 1-0.

Zo kreeg de ploeg van trainer Reinald Boeren dus een lesje in effectiviteit. Na de openingstreffer ontspon zich een duel van bedenkelijk niveau. De bal naar dezelfde kleur spelen bleken een enorme opgave voor de 22 spelers. Baronie kreeg via Umar en Al Morbarit nog kansen op de 2-0 maar verzuimde deze te verzilveren. Grootste kans om de score te verdubbelen was er voor Yassine Mejres die in een 1-op-1-situatie met de keeper besloot breed te leggen in plaats van zelf af te drukken.

Discutabel

Aan het begin van de tweede helft was het opnieuw Baronie dat de toon zette. De continu voor dreiging zorgende Jurik Zimmerman wist met een subtiele voorzet Sander Wirix te vinden. Zijn volley teisterde het houtwerk naast doelman Tielemans. Niet veel later was het dan toch raak voor de familie Wirix. Via een aanval over meerdere schijven belandde de bal via Sander bij broer Jens, die met een beheerst schot voor de 2-0 zorgde.

Een minuut later was de wedstrijd definitief beslist door een discutabele beslissing van scheidsrechter Jensch. Een onschuldig lijkende actie van Gregory Lammers op Jurik Zimmerman werd door de arbiter met direct rood bestraft. De uitleg was dat er sprake was van een elleboog. Volgens Lammers heeft zijn tegenstander niet eens geraakt. Hoewel de thuisploeg voldoende kansen kregen om met een man meer de stand verder op te voeren, lukte dit niet. Alleen invaller Anouar Moukouh wist door een fraai individuele actie de score in de slotfase verder op te voeren.

Contrasterende gevoelens in beide kampen

Na afloop was de teleurstelling groot bij de gasten. De ploeg van trainer Reinald Boeren miste een aantal bepalende spelers met blessures. “Ik moet jongens laten spelen die eigenlijk nog niet helemaal wedstrijdfit zijn. Hopelijk kunnen wij op korte termijn een aantal van deze jongens terug begroeten. Anders wordt het nog een zware klus richting de winterstop”, aldus Boeren.

In het kamp van de thuisploeg was de stemming stukken beter. “Deze hadden wij echt even nodig”, stelde Sedat Sinar. “Wij waren er al een paar keer dichtbij de afgelopen wedstrijden. Dat het kwartje nu een keertje onze kant opvalt is prettig.”

v.v. Baronie – v.v. Gemert 3-0 (1-0)
12. Noël de Graauw 1-0
56. Jens Wirix 2-0
88. Anouar Moukouh 3-0

Rode kaart: 57. Gregory Lammers (v.v. Gemert).