Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Hercules – ADO ’20 door zware blessure snel gestaakt, vervolg op 19 maart

Slechts twaalf minuten en vijftig seconden duurde de inhaalwedstrijd in de Derde Divisie Zondag tussen Hercules en koploper ADO’20 op het Utrechtse Sportpark Voordorp. Toen was een ongelukkig duel tussen ADO’20-speler Sem Kroon en Jordi Paulina de oorzaak van het staken. De ADO’er brak daarbij hoogstwaarschijnlijk zijn enkel. Een duel overigens waarbij totaal geen sprake was van opzet. In de wachttijd op de ambulance liet scheidsrechter Thom Winkel de beide teams inrukken in afwachting van wat er verder zou gaan gebeuren.

Hercules begon voortvarend aan de wedstrijd en gaf de ploeg uit Heemskerk weinig ruimte. Maar dat had de Utrechtse oefenmeester vooraf al voorspeld. ,,Wij hebben er zin in”, vertelde René van der Kooij. ,,Het enige wat belangrijk is om tot succes te komen deze middag is dat wij ADO’20 niet aan het voetballen laten komen.” En dat lukte goed in de openingsfase.

Zo goed zelfs dat de ploeg uit Utrecht op voorsprong wist te komen in de 6e minuut via clubtopscorer Tim Waterink, volgend seizoen vertrekkend naar tweededivisionist De Treffers. Hij scoorde uit een strafschop die Hercules kreeg doordat Jordi Paulina – voor het eerst basisspeler en afkomstig uit O21 – onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Waterink faalde niet.

Definitieve staking

Korte tijd later volgde het ongelukkige moment van de botsing. Toen Sem Kroon met de ambulance afgevoerd was, besloot arbiter Winkel het duel definitief te staken. De reden?

Winkel: ,,De spelregels luiden in een dergelijke ongelukkige situatie dat aan de clubs gevraagd wordt of zij in staat zijn om de wedstrijd uit te spelen. Zegt een van de beide clubs dat niet te zijn, dan wordt de wedstrijd op een later tijdstop uitgespeeld.” En zo geschiedde; ADO ’20 was niet meer helemaal bij de les en komt dus op zondag 19 maart opnieuw naar Utrecht voor het restant van dit treffen.

Winkel heeft begrip voor uitlatingen Grim

Het moment van de botsing tussen Kroon en Paulina en het daarmee gepaard gaande uitschreeuwen van de pijn deed bij doelman Grim de nodige emoties loskomen met verwensingen aan het adres van scheidsrechter Winkel.

In de wedstrijd normaal goed voor donkerrood, maar gelukkig losten beide heren dat naar volle tevredenheid en begrip na afloop op. Mike Grim bood zijn excuses aan en zei dat het in een vlaag van emotie gebeurde (mede omdat Kroon ook nog een van zijn beste vrienden is) terwijl Winkel volledig begrip had voor de situatie en de excuses aanvaardde.