Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Hercules lachende derde na puntendeling in topper Gemert-OFC

Het was een van de scenario’s voor aanvang van de topper tussen Gemert en OFC in de 3e Divisie Zondag. Een gelijkspel in Gemert tussen de beide teams die dit seizoen met regelmaat stuivertje wisselden aan de kop van de ranglijst en winst voor Hercules in het lastige uittreffen in Den Haag tegen Quick, waardoor de ploeg uit Utrecht het beste uitzicht zou gaan krijgen op de titel.

En zo geschiedde het ook inderdaad op Sportpark Molenbroek, waar ruim 1300 toeschouwers aanwezig waren om niets te missen van deze topper in kompetitie waar de spanning tot en met de laatste minuut gewaarborgd blijft. OFC moest het nog steeds doen zonder Niels Springer, die al de nodige weken afwezig was en ook in de slotfase van deze kompetitie niet meer in actie zal komen wegens een hardnekkige blessure terwijl ook Mohamed Chih niet aanwezig was. Gemert moet het al weken doen zonder Erwin van den Broek.

Het enige wat telde deze middag: de volle winst pakken

Bij de opkomst een sfeeractie die de stemming er al direct goed inbracht. De openingsfase kenmerkte zich door twee ploegen die vol voor de winst wilden gaan deze middag; het risico van een gelijkspel en daardoor afhankelijk zijn van anderen wilde geen van beide lopen.

Ralf Kemper kreeg na 4 minuten een kansje maar kreeg de bal niet mee; aan de andere kant ging een schot van Niels Butter net over terwijl Wessel van Diepen zijn schot in handen zag belanden van OFC-doelman Mike Grim. En dat gebeurde allemaal in de eerste tien minuten.

Voor het publiek was het een leuke partij voetbal met over en weer mogelijkheden om tot de openingstreffer te komen. Die viel na een klein half uur toen Willem den Dekker een voorzet gaf, Erik van Loon terugkopte en wie anders dan Ralf Kemper Mike Grim met een doeltreffende kopbal kansloos liet: 1-0.

Sportpark Molenbroek stond op z’n kop, maar gelijk overheerste de gedachte: “Het zal toch weer niet fout gaan?”.

Nou, dat ging het dus wel.

Amper vijf minuten kon Gemert de voorsprong vasthouden; toen stelde OFC al orde op zaken.

Het was Joel Donald die de partijen met een kopbal weer op gelijke hoogte bracht. Een gelijkmaker waarbij het er verdedigend bij Gemert niet echt lekker uitzag: 1-1.

Een botsing tussen Jens Leyten en Yenti Meyssen zorgde niet alleen voor aardig wat oponthoud maar betekende ook dat Meyssen niet meer terug zou keren in de tweede helft waarbij de eerste diagnose een hersenschudding was.

Toen ook nog Ralf Kemper geblesseerd raakte aan zijn enkel op slag van rust sloeg de angst toe bij trainer Reinald Boeren. Kamper probeerde het nog wel in de rust maar het ging niet en moest Gemert in de laatste 45 minuten verder zonder zijn topschutter.

Het ziet er niet goed uit

Ralf Kemper: “Ik ging door mijn enkel en daar heb ik al lange tijd geen last meer van gehad. Ik heb het nog wel geprobeerd maar in een dergelijke wedstrijd heb je niets aan een speler die niet voor de volle 100% kan gaan vandaar dat ik afhaakte. Het voelt ook niet goed. Eerst maar eens een dagje aankijken. Per slot van rekening hebben we nog tot donderdag. Mocht het donderdag niet lukken dan kunnen we zondag ook wel vergeten. En dat is balen”.

Kwamen Meyssen en Kamper dus niet meer in actie in het tweede gedeelte van dit duel; hun vervangers Kees Brugmans en Joop Daniels kon niets verweten worden. Zij werkten keihard net als het gehele Gemert team. Daar lag het niet aan. Dat de Gemert-aanval door het gemist van Kemper aardig wat aan kracht moest inboeten was begrijpelijk.

Dat OFC de overheersende ploeg was in de tweede helft ; daar was iedereen het ook over eens.

De grootste angst die overheerste was ‘Het zal toch weer niet fout gaan zoals in de laatste wedstrijden waarin met regelmaat een voorsprong uit handen gegeven moest worden’.
Dat werd Gemert bespaard met dank aan onder andere Stefan Tielemans die de voorwaartsen van OFC met veel bravoure van scoren af wist te houden. Doelrijpe kansen van Niels Butter, Joel Donald en invaller Sofian Akouili werden een prooi voor Tielemans. Kon de thuisclub daar dan in aanvallend opzicht dan niets tegenover stellen? Weinig tot aan de laatste tien minuten.

Toen ging OFC va-banque spelen en ontstonden er een aantal kansen voor Gemert. De voor Hazem Ben Rouza ingevallen Jorzolino Falkenstein kreeg de beste maar vond een attente Grim op zijn weg.

Pieter Mulders kon aan de kant schreeuwen wat hij wilde; het hielp niet. De Gemert-verdediging, waarin Bram Jacobs heer en meester was speelde een puike partij, gaf geen krimp en stond geen tweede, belangrijke, treffer toe, waardoor het bij 1-1 bleef na het laatste fluitsignaal van arbiter Wim Bronsvoort.

Het was na afloop muisstil in de kleedkamers van zowel Gemert als OFC. Begrijpelijk toen ook nog vernomen werd dat Hercules nipt gewonnen had in Den Haag.

Toen wisten beide teams dat zij voor een kampioenschap afhankelijk waren geworden van anderen.

Niels Springer: Een woord van drie letters…

De al weken geblesseerde Niels Springer kwam als eerste naar buiten uit de kleedkamer van OFC.

Hoe hij zich voelde?

“Een woord van drie letters beginnend met een K en eindigend met T. We geven het voor de zoveelste keer dit seizoen weg. Maar dat krijg je als je de kansen niet benut. We zijn nu afhankelijk van anderen en dat is geen prettige wetenschap”.

Pieter Mulders: Ik ben diep teleurgesteld!

“Hier staat een diep teleurgestelde trainer. Het enige dat ik mijn spelers kwalijk kan nemen dat ze het karwei niet afgemaakt hebben. We hebben gestreden; kansen gecreëerd, bij tijd en wijle goed gevoetbald, ingezet getoond maar we moeten wel scoren en dat deden we deze middag te weinig.
En uitgerekend in dit soort wedstrijden missen we de inbreng van Niels Springer. Nu maar afwachten wat het gaat worden. Alsnog een kampioenschap of de nakompetitie”.

Reinald Boeren: Het is nog niet voorbij

“Het meest jammerlijke is dat de gelijkmaker weer heel gemakkelijk tot stand kwam. Voor de rest kan ik mijn ploeg niets verwijten. Ze hebben gestreden als leeuwen; we kregen in de slotfase zelfs nog enkele fraaie kansen op de 2-1 maar het mocht niet zo zijn. Nu maar op naar Dongen komende donderdag en hopen dat de blessure van met name Ralf Kemper meevalt”