Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | HSC ’21 stuurt Quick met flink pak slaag terug naar Hofstad

Quick reisde ruim tweehonderd kilometer voor de uitwedstrijd in Haaksbergen tegen HSC om na negentig minuten geconfronteerd te worden met een geweldig pak slaag: 5-0. Een uitslag die zeker als de voorwaartsen van HSC ’21 nog wat scherper waren geweest hoger uit had kunnen vallen.

Quick-trainer Paul van der Zwaan was op zijn zachtst gezegd “not amused” na afloop van het treffen dat de eerste wedstrijd was voor de derde periodetitel. Hij had het vooraf nog zo gezegd: ,,HSC in eigen huis is een lastige tegenstander daar moet je volle bak ingaan en vooral niet tegen verslappen.”

Goed ploegje dat HSC’21

De thuisploeg, al voor het zesde seizoen onder leiding van trainer Daniel Nijhof, wilde duidelijk voor de volle winst gaan deze middag. Dat HSC’21 bleek over een goede ploeg te beschikken. Technisch vaardige spelers op het middenveld en in de voorhoede, achterin een hechte defensie (behorend tot de drie minst gepasseerde verdedigingen in de Derde Divisie Zondag) met Bob Peterman als betrouwbare sluitpost.

Stokte de doelpuntenproductie vorige week in Amsterdam tegen JOS Watergraafsmeer (1-0), deze middag op Sportpark Groot Scholtenhagen was het met name in het tweede gedeelte smullen geblazen voor het aanwezige publiek.

HSC kan in eerste helft nog geen afstand nemen

Halverwege had HSC al wel overduidelijk laten zien dat de punten in Haaksbergen zouden blijven. Men creëerde een groot veldoverwicht.  Wessel Witbreuk en Cenk Uguz waren dichtbij de openingstreffer in de beginfase maar handelend optreden van Quick-doelman Patrick Zunderdorp voorkwam de 1-0.  Die viel pas in de 34e minuut uit een voorzet van Kelvin Veensma die de bal panklaar op het hoofd legde van Cenk Uguz: 1-0.

Quick probeerde mondjesmaat wat terug te doen. Kopballen van Mike Schrijver (voorlangs) en Steven de Kruijf (gepakt door Peterman) waren de enige wapenfeiten voor de zwarten uit Den Haag, ook nog ontstaan door nonchalance in de HSC-defensie. De 2-0 zou er voor rust nog niet komen: Wessel Witbreuk had ‘m vlak voor de thee op de schoen in een 1 op 1 situatie maar Zunderdorp bleek opnieuw een sta-in-de-weg’.

Smullen in het tweede gedeelte

Na de thee werd het smullen voor het thuispubliek. Eerst moest Witheul nog een domme gele kaart incasseren voor het hinderen van de doelman, maar toen Veensma een vrije trap van zeker 20 meter afstand achter Zunderdorp schoot (2-0) ging het los in Haaksbergen.

Witbreuk ging goed door toen de Haagse defensie dacht aan buitenspel, waarvoor een van de grensrechters weliswaar vlagde maar arbiter Jeremy Lensink overrulede hem en wees alsnog naar de middenstip (3-0).

Invaller Stef Ottink zorgde met een bekeken stiftbal voor de 4-0, terwijl de mooiste treffer bewaard bleef tot het eind. Een van de uitblinkers, Zeki Erkilinc, was de maker en Yannik de Vries de aangever (5-0).

Nijhof was een meer dan tevreden trainer. ,,Het kampioenschap is dan wel niet haalbaar meer”, stelde hij, ,,maar een vijfde plaats is het doel. Niet alleen van mij maar ook van de jongens. We hebben vanmiddag laten zien dat we best goed kunnen voetballen. Mooie goals, fraaie combinaties, iedereen gebruikt en bovendien zijn we nagenoeg blessurevrij.”

Ook nog koploper in de strijd om de derde periodetitel… 

Nijhof lachend: ,,Klopt, maar daar denken we nog niet te veel aan. We gaan in deze fase van wedstrijd tot wedstrijd. Vergeet niet dat we nog een loodzwaar programma voor de boeg hebben met veel topploegen, maar we gaan het zien in de komende weken wat er nog allemaal kan en gaat gebeuren in deze Derde Divisie.”