Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Niek Oosterlee is terug in het topamateurvoetbal: “Geweldig om weer met een spelersgroep te werken.”

Na een gedwongen rustpauze, die langer duurde dan hem lief was, is Niek Oosterlee weer terug in de top van het amateurvoetbal. Voor de derde maal vond hij emplooi in de Bollenstreek; na eerdere avonturen bij Rijnsburgse Boys &FC Lisse is Oosterlee komend seizoen de roerganger van v.v. Ter Leede in de Derde Divisie Zaterdag. Op de Roodemolen nam hij de erfenis over van de naar FC Boshuizen vertrokken Steef Roodakkers. Topamateurvoetbal.com volgde de trainer bij zijn terugkeer op de velden.

Oosterlee straalt in het eerste oefenduel voor het seizoen ‘22-’23 vooral enthousiasme uit en maant zijn team aan vroeg druk te zetten. Tegenstander RKVV DEM heeft ook een nieuwe trainer aangesteld; Mark de Vries. De ex-profvoetballer van o.a. ADO Den Haag, Cambuur en het Schotse Heart of Midlothian kwam over van het vrouwenvoetbal waar hij Eredivisionist VV Alkmaar onder zijn hoede had. In feite is Ter Leede gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Het team combineert vlotter, vindt makkelijker de vrije man, wint meer duels en weet zich kansen bijeen te voetballen.

Oosterlee ving aan met een basis die er als volgt uit zag (waarbij opgemerkt dat hij niet heeft beweerd dat het zijn sterkste elf zou zijn; een te vroege conclusie): De Vries – Hoekstra Arroyo Goeman Darazzi – Bloemendaal Wayer Luc de Kruijs – v.d. Weijden v.d. Putten Marc de Kruijs. Deze basis bleef staan tot de rust, waarin Oosterlee 5 man wisselde. Na een goed uur werden nogmaals enige wissels toegepast, waardoor bijvoorbeeld ook doelman Björn Haggerty nog aan speelminuten kwam. Hij had nog een knappe redding in huis toen Ter Leede de wedstrijd al in de zak had. De wedstrijd kende naast de gebruikelijke rust twee drinkpauzes. De van Scheveningen overgekomen Rowdy van der Putten was voor rust twee maal trefzeker, DEM kwam niet tot kansen. Direct na de pauze was dat wel het geval door slecht uitverdedigen bij de Sassenheimers. Het werd meteen afgestraft, 2-1. Vervolgens werd de score door een soms swingend Ter Leede opgevoerd tot 5-1. De treffers, ook nog van grote schoonheid, kwamen op naam van de invallers Timo Heemskerk 2 keer en Melvin van Stijn.

Natuurlijk was Topamateurvoetbal.com vooral nieuwsgierig naar hoe Oosterlee zijn eerste dagen bij v.v. Ter Leede heeft beleefd. De trainer was namelijk net clubloos toen corona het voetbal lamlegde en daardoor duurde de gedwongen pauze voor hem extra lang. “Het is geweldig om weer met een spelersgroep te werken. Eerlijk gezegd was ik de allereerste dag dat ik aan de slag ging met deze selectie best een beetje gespannen. Natuurlijk, je weet wel wat je kunt en wat je hoort te doen, noem het gezonde spanning horend bij iets nieuws. Ik heb natuurlijk een mooi cv, met onder meer eerder al Rijnsburg en Lisse in de Bollenstreek. Heerlijk om weer in deze omgeving aan de slag te zijn. Ter Leede is een mooie club. Ik heb een uitdagende selectie tot mijn beschikking. Veel spelers met ervaring in de Tweede Divisie. Met name centraal achterin met de Vries, Arroyo en Goeman, maar ook van der Putten en Marc De Kruijs voorin hebben ervaring op het hoogste niveau. Anderzijds heb ik ook een aantal jonge talenten waar nog genoeg werk mee te doen is, maar dat is prima. Een mooie job om te doen. Ik ben ongelofelijk enthousiast dat ik hier ben en hoop met deze staf en selectie een leuk seizoen te draaien en het publiek hier te vermaken. Ik denk nog lang niet in periodetitels en kampioenskansen. Ik ken de beperkingen, maar als jij zegt “Wil je meedoen?” dan zeg ik: spelers en trainers willen altijd het allerhoogste bereiken. Dus, als wij tegen de verdrukking in ergens kans op maken, dan willen wij als sportmensen die kans ook grijpen. Maar, laat ons eerst maar eens zien een lekker voetballend team op het veld zetten, dan zien we wel waar dat toe leidt.”