REPORTAGE | Solide organisatie ook tegen Scheveningen de sleutel voor Katwijk

Katwijk is goed uit de winterstop gekomen. Na de thuisoverwinning tegen Noordwijk werd ook de tweede kustderby bij Scheveningen een prooi voor de ploeg van Anthony Correia. Ook dit keer was een solide organisatie de sleutel tot de overwinning: 1-3.

Hoe je het ook wendt of keert, sprankelend is het aanvalsspel van de Krombewoners niet. Daarnaast laat het rendement van de regerend landskampioen te wensen over. Uit de vier gecreëerde kansen en mogelijkheden voor rust wist Katwijk slechts één maal te scoren. Paul Kok kopte bij de tweede paal een door Kay Blokland verlengde corner achter Sven van der Maaten. De andere mogelijkheden waren aan Ahmed el Azzouti Kilian van Mil niet besteed.

Scheveningen slaat toe uit één van weinige wapenfeiten

Omdat keeper Jean Paul van Leeuwen kort voor rust de bal zomaar inleverde bij Mehmet Aldogan, die daarop Tim Peters in staat stelde om te scoren, gingen beide ploegen rusten met een gelijke stand op het scorebord. Het was zo’n beetje het enige wat de bezoekers weggaven achterin, maar omdat het direct prijs was, kon Katwijk na rust wel weer opnieuw beginnen.

Dat deden de Krombewoners met meer urgentie dan in de eerste 45 minuten. Katwijk speelde verder vooruit en wist Scheveningen in fases beter vast te zetten op eigen helft. Desondanks was Lex Immers tweemaal dicht bij een verrassende voorsprong voor Scheveningen. Eerst werd zijn volley, uit een moeilijke hoek, gekeerd door Van Leeuwen. Uit de corner die volgde kon Immers van dichtbij vrij het doel van Katwijk bestoken. Die inzet was te slap.

Kunst en Mercera bezorgen Katwijk zege

Ruim tien minuten voor tijd was het aan de andere kant wel raak, nadat Des Kunst er als de kippen bij was geweest om een rebound binnen te tikken. Ver in blessuretijd zorgde invaller Aljereau Mercera na een slim overstapje van Rick van der Meer voor de 1-3-eindstand. Een overwinning die vooral was te danken aan de defensieve organisatie Katwijk.