Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | TEC pakt via 4-0-zege belangrijke punten en brengt OFC dichter bij Derde Divisie

TEC pakte zaterdagmiddag op het Tielse Sportpark de Lok met beide handen de kans aan om ook in het volgende seizoen op Tweede Divisieniveau te spelen en niet aan het eind van dit seizoen promotie/degradatiewedstrijden behoeven te spelen. OFC werd gedecideerd met een forse 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd waardoor de kans op overleven in de hoogste divisie van het amateurvoetbal wel heel erg klein is geworden voor de ploeg van Pieter Mulders.

Met nog negen wedstrijden voor de boeg bedraagt het puntenverschil tussen OFC en de ploegen die aan de nakompetitie gaan beginnen maar respectievelijk  7(IJsselmeervogels)  en 15 punten(TEC).

Butter en van der Linden afwezig bij OFC

BIJ TEC stond Nick van den Dam weer tussen de palen en moest zijn invaller van de voorbije weken, Ricardo Kaarsgaren, weer op de bank plaatsnemen.

OFC moest de vorige week in het treffen tegen Kozakken Boys geblesseerd geraakte Niels Butter missen terwijl ook verdediger Viktor van der Linden wegens werkzaamheden verstek moest laten gaan bij de geelzwarten.

Niet groots wel doeltreffend…

TEC had het geluk dat het al vrij snel op voorsprong kwam. Kon OFC-doelman Ischa Bouwman in de 3e minuut nog redding brengen bij een schot van Guido van Rijn; twee minuten later was het wel raak. Bo van Essen heette de aangever, Anass Aamir de afmaker(1-0).

Onder de indruk was OFC niet echt. Souffiani Reclaoui liet alles wat oranje was schrikken maar de lat was het einddoel van zijn kopbal.

Nog voor rust vergrootte de thuisclub de voorsprong naar 2-0 via clubtopscoorder Bo van Essen die keurig profiteerde van een fout van verdediger Derrin Wijdenbosch. Het begin van de tweede helft gaf een OFC te zien dat nog geloofde in een beter resultaat.

In de 65e minuut was het wederom het houtwerk dat een treffer van OFC in de weg stond. Ditmaal bij een schot van Niels Springer.

Toen Bo van Essen even later uit een counter de 3-0 aan liet tekenen was de tegenstand van OFC definitief gebroken, al helemaal toen voor de derde keer het houtwerk een sta-in-de-weg bleek voor OFC. En opnieuw was Springer de man die zijn bal tegen de paal zag belanden. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Anass Aamir. Het was minuut 79 toen Aamri twee man passeerde en vervolgens van ruim 20 meter vernietigend uithaalde en Bouwman geen schijn van kans gaf(4-0).

Daarna kon Hans van de Haar met een gerust nog vijf keer gaan wisselen om te proberen de voorsprong nog verder uit te bouwen en ook zijn wisselspelers wat verdiende speelminuten te gunnen. Het bleef echter bij 4-0 en daar was iedereen in het Tielse blij mee.

In zijn nopjes met de 3-punter.

Hans van de Haar: “Een erg belangrijke overwinning die ons weer een stukje dichterbij behoud brengt. Bij een eventueel verlies hadden we echt in grote problemen gekomen. We waren in het begin wel slordig tegen dit OFC dat een goede ploeg heeft maar waar elke wedstrijd wel een periode komt waar het mis gaat. Bij ons ging het goed. Niet alles lukte maar met de 4 doelpunten en de 3 punten ben ik een meer dan tevreden trainer en hebben we de goede lijn voortgezet. Volgende week weer een echte krachtmeting:
Katwijk hier op de Lok. Daar is de druk nog iets groter dan bij ons maar we zijn er helemaal klaar voor!

Niels Springer: Misschien is het toch een stukje scherpte

Voor Niels Springer duurt dit seizoen nog 9 wedstrijden.

“Dan sluit ik het boek OFC en breekt er een nieuw hoofdstuk aan geheten Koninklijke HFC. Gelukkig blijf ik wel op hetzelfde niveau acteren en ook nog met een aantal spelers die ik goed ken. Ik heb er wel zin in. Over de wedstrijd tegen TEC kon hij kort zijn.

“ Voorop gesteld dat we als team nog steeds, ondanks de vele nederlagen, veel plezier hebben met elkaar. En natuurlijk is het prettig als je regelmatig wint maar het zit ons iets te veel tegen dit seizoen. Ook vandaag. Drie keer het houtwerk. We zitten echt in de hoek waar de klappen vallen. Misschien missen we ook wel de scherpte”.