Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Ruud Jalving: “Wij hadden het voor de 2-2 af moeten maken.”

De trainers Niek Oosterlee en Ruud Jalving lagen in hun analyse over de wedstrijd Ter Leede – ACV niet heel ver uiteen. Beiden hadden gezien dat ACV voor de pauze het meest had gedomineerd, dat de Drenten met name in het eerste kwartier na de rust hadden moeten toeslaan maar dat de punten uiteindelijk ook zomaar in Sassenheim hadden kunnen blijven.

Ruud Jalving over de kansenverhouding voor de pauze: “je scoort niet altijd uit alle mogelijkheden. En ik ben al blij dat zowel het veldspel als het creëren van kansen beter ging dan vorige week. En dat wij met een voorsprong de rust in gingen vond ik op zich ook al prima omdat we zo snel op achterstand kwamen. Wat dan jammer is dat is dat we in het eerste kwartier na rust niet scoorden uit drie mooie kansen. Ik denk dat we het in die periode af hadden moeten maken.”

Na een uur was de kansenverhouding 3-11, bij een score van 1-2. In het laatste halve uur trok Ter Leede de kansenverhouding nog op naar 7-12. Was het toen een beetje op bij uw team?

“In het laatste half uur gingen beide teams veelvuldig wisselen. Ik haalde bijvoorbeeld Niels Grevink naar de kant. Dat had ook een medische reden. Hij was vorig seizoen nogal eens geblesseerd dus ik ben voorzichtig met hem. Bovendien heb ik ook kwaliteit op de bank, soms andere kwaliteit en dan probeer je door wat nieuwe impulsen alsnog de wedstrijd naar je toe te trekken. Maar uiteraard deden ze dat bij Ter Leede ook.”

Dan wordt het toch nog 2-2.

“Ja die kwam voor ons uit de lucht vallen. En dan krijgt Ter Leede met die bal op de lat ook nog bijna de 3-2. Dan is het lastig om te zeggen of je met die 2-2 ook blij moet zijn. Maar qua veldspel ben ik heel tevreden al speelden we in het laatste deel van de wedstrijd weinig kansen meer bij elkaar. Ik zag wel dat het verder ook met de invallers erbij best aardig ging en dat neem ik mee voor de wedstrijd van zaterdag tegen Harkemase Boys.”

Niek Oosterlee vond ACV ook een erg goede tegenstander.

“Het een heeft ook wel met het ander te maken. Wij hebben nogal veel goals tegen gekregen in de 9 wedstrijden tot nu toe. Dat zaait twijfel binnen het team. We gaan dan deels achteruit lopen en vergeten voetballende oplossingen te zoeken. Ze vonden vooral veel ruimte achter onze linksback. We kregen de 2-1 ook op een ongelukkig moment tegen, op slag van rust.”

Na rust was het eerste kwartier ook voor ACV.

“Ja, toen was het lastig. Ook weer omdat we zelf niet gaan voetballen zoals we dat kunnen. Dan krijg je weer zo’n golf van aanvallen over je heen waarbij een aantal spelers van ons uit positie staat.”

Toch kwam er uiteindelijk, wellicht wat verrassend, de ommekeer en de 2-2.

“Ja, de eerste wissels waren net in het veld. Daar was Steven Wajer er een van en die maakte best een mooie 2-2. En met wat meer geluk hadden we even later ook de 3-2 gemaakt, maar de lat werkte niet mee. Die periode in de wedstrijd moet onze houvast zijn voor de komende weken, toen speelden we prima en zonder angst.”

In de eindfase leken jullie vooral dat punt te willen vasthouden.

“Dat was ook zo. In eerdere fases van de wedstrijd was ACV de betere geweest. Dan sta je op 2-2 en heb je dus iets tastbaars. Dat wilden we, nogmaals vooral ook gezien de hoeveelheid tegendoelpunten in de wedstrijden hiervoor, graag over de streep trekken. Dat is gelukt, we zijn niet meer puntloos en hopen dat het meer aan elkaar wennen achterin zal leiden tot meer solide defensief spel. Dat zal dan het zelfvertrouwen de komende weken moeten opkrikken.”