Spectaculaire uitzege van Spakenburg in Groningen, ook Katwijk ronde verder

Spakenburg en Katwijk hebben donderdagavond de laatste zestien van de KNVB Beker bereikt. Spakenburg won op sensationele wijze bij FC Groningen, terwijl Katwijk zegevierde bij Urk.

De ontwikkelingen bij FC Groningen – Spakenburg waren ronduit spectaculair. Na zeventig minuten stond het immers 0-3 (!) voor de bezoekers. Youri Koelewijn opende al vlot in de wedstrijd de score, waarna Floris van der Linden met twee benutte strafschoppen de marge naar drie tilde. FC Groningen kwam door twee goals van Damil Dankerlui nog wel terug tot 2-3, maar daar bleef het bij.

Zege voor Katwijk in Urk
Katwijk mag zich ook achtstefinalist noemen na een 0-3-uitzege op Urk. Tim Freriks maakte er al snel 0-1 van, waarna de bezoekers Urk diep in de tweede helft definitief over de knie legden. Kilian van Mil maakte in de 73e minuut de 0-2 en Mercera bij het sluiten van de markt de 0-3.

De derde op de donderdagavond actieve amateurclub kon niet voor een stunt zorgen. Blauw Geel ’38 verloor met 1-3 van FC Utrecht. De bezoekers maakten voor rust het verschil en leidden toen met 0-3. In de tweede helft redde Ben van den Nieuwenhof de Veghelse eer.

Drie amateurclubs in de koker

In totaal zitten er drie amateurclubs in de koker zaterdagavond. De Treffers zorgde woensdag al voor een daverende bekerstunt door SC Cambuur te verslaan.