Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | DERDE DIVISIE ZONDAG: Jordy Zielschot van Blauw Geel ’38

Dat Blauw Geel ’38 zondag winnend uit de strijd kwam bij HSC ’21 (0-1) mocht op basis van de stand op de ranglijst niet eens echt opmerkelijk heten. De Brabanders staan immers een stuk hoger genoteerd. De wedstrijd vertelde echter een heel ander verhaal. De voornaamste reden dat Blauw Geel ’38 met een driepunter van het veld stapte, was Jordy Zielschot. De doelman is door de bezoekers van de website Topamateurvoetbal.com verkozen tot speler van de week van de Derde Divisie zondag.

Zielschot is na een jaar afwezigheid terug bij Blauw Geel. Hij deed vanwege maatschappelijke motieven een stapje terug na het seizoen 2020/2021, maar een hereniging vond afgelopen zomer plaats. Het heeft beide partijen geen windeieren gelegd. Blauw Geel staat na zestien speelronden derde en is al tien wedstrijden ongeslagen.

Afgelopen zondag hadden de Brabanders in Haaksbergen eigenlijk geen recht op punten, maar toch kon de negende seizoenszege worden bijgeschreven. Met dank aan Zielschot die ijzersterk keepte.