Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

TEC gaat werken met trainersduo: bekende naam sluit aan

Op dezelfde dag dat hoofdtrainer Hans van de Haar zijn toekomst aan TEC verbond, presenteert de Tielse club ook een nieuwe trainer: Scott Calderwood. Opvallend is dat beiden volgens TEC op basis van gelijkwaardigheid gaan samenwerken.

De 43-jarige coach blijft ook actief als assistent bij FC Den Bosch. ,,Voor zijn overstap naar FC Den Bosch was Calderwood directeur spelersbeleid en trainer bij derdedivisionist DOVO uit Veenendaal, interim-trainer bij FC Dordrecht, assistent bij GA Eagles, trainer Ross County (Schotland) , assistent De Graafschap en trainer bij de amateurs van onder meer Silvolde, DFS Opheusden, DZC’68 en AVW’66. Ook is Calderwood hoofdtrainer geweest in Emiraten bij Hatta Club”, somt TEC zijn schat aan ervaring op

Calderwood: ,,Veel clubs hebben hun technische staf al voor elkaar en dan is niet makkelijk om aan een job te komen. Dus nu ik de kans krijg om het trainerschap bij FC Den Bosch te combineren met het trainerschap bij TEC, zie ik dat als een mooie gelegenheid om mij verder te ontwikkelen binnen het voetbal. Hans van de Haar, Kees Muller en verschillende spelers ken ik al jaren en het lijkt mij leuk om samen mooie resultaten te kunnen boeken. Ik heb er dan ook heel veel zin en ik kijk uit naar de eerste wedstrijd bij TEC.”