Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Derde Divisie Zondag: Romeo Okonkwo van VV Gemert

Gemert wist in de voorgaande speelronde enigszins verrassend een punt te pakken op bezoek bij lijstaanvoerder ADO’20 (0-0). Grote man aan de zijde van de uitspelende formatie was zonder twijfel Romeo Okonkwo die met meerdere reddingen de tegenpartij van scoren wist te houden. Deze prestatie was voor de bezoekers van Topamateurvoetbal.com de reden om hem te verkiezen tot speler van de week van de Derde Divisie zondag.

In het wedstrijdverslag dat te lezen was op de website van ADO’20 wond de schrijver daarvan er ook geen doekjes om dat de doelman van Gemert een uitzonderlijke prestatie neer wist te zetten. ,,Daarbij speelde bovendien Gemert-doelman Romeo Okonkwo een hoofdrol. In een aantal één-op-één situaties met  ADO’20-spits Milan Zonneveld wist hij, soms op miraculeuze wijze, overeind te blijven en zijn doel schoon te houden”, aldus een gedeelte van de tekst.

De pas twintigjarige doelman maakte in 2020 de overstap van de jeugdopleiding van JVC Cuijk naar Gemert waar hij toen ging spelen in het elftal voor spelers onder de 23 jaar.