Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Tweede Divisie: Ruben Koorndijk (Scheveningen)

De verkiezing van de Speler van de Week was misschien nog wel spannender dan de Tweede Divisie zelf. Tom Boks en Ruben Koorndijk hielden lang gelijke tred, maar uiteindelijk woog de schitterende winnende treffer van de vleugelverdediger van Scheveningen zwaarder dan de reddingen van de doelman van Excelsior Maassluis. En dus is Ruben Koorndijk deze week onze Speler van de Week.

Ruben Koorndijk behoort inmiddels tot het meubilair van sportpark Houtrust. De verdediger werd in 2011 overgenomen van FC Dordrecht en maakte twee seizoenen later nog een uitstapje naar Xerxes/DZB, maar is sinds 2014 een vaste waarde bij de Schollenkoppen. Dit seizoen werd de Rotterdammer alleen in de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys voortijdig naar de kant gehaald, verder maakte hij alle wedstrijden van begin tot eind vol.

De prachtige 2-1 tegen Jong Volendam was zijn eerste treffer van het seizoen. Het leverde zijn ploeg uiteindelijk de derde overwinning op rij op, waardoor Scheveningen onder John Blok weer lijkt te gaan doen wat Scheveningen onder John Blok altijd doet: zich na de winterstop veilig spelen. Ruben Koorndijk kan daar bovendien een persoonlijke prijs aan toevoegen: hij is onze Speler van de Week in de Tweede Divisie.