Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

‘Hooligans oorzaak staken HFC – Rijnsburg’

Hooligans uit het betaald voetbal zouden de oorzaak zijn van het tijdelijk staken van het duel tussen Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys. Dat meldt Omroep West.

,,Ik hoorde dat het Ajax-supporters waren. Fans van Rijnsburgse Boys zongen Feyenoord-liedjes en toen werd het vechten”, stelde Rijnsburg-middenvelder Bram Ros na afloop tegen de regionale omroep. ,,Ik hoorde dat de Rijnsburg-supporters niet begonnen, maar het is gewoon slechte reclame. Je staat er als club slecht op, want je zit er wéér bij.”

Een toeschouwer voegt toe: ,,Iemand uit een HFC-vak wilde praten met iemand van Rijnsburgse Boys en gaf een klap. Vervolgens brak een gevecht uit en vlogen stoelen door de lucht. Het is heel vervelend. Het is niet fijn.”

De Tweede Divisie worstelt sinds het opnieuw opstarten herhaaldelijk met problemen rond supportersgeweld. Zo waren er vechtpartijen bij onder meer Rijnsburgse Boys – Quick Boys en Spakenburg – Kozakken Boys. De burgemeester van Katwijk besloot al dat de komende jaren geen uitsupporters welkom zijn bij onderlinge duels van Rijnsburgse Boys, Katwijk en Quick Boys.