Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Sterling vertrekt bij IJsselmeervogels: ‘Ik had een heel ander seizoen verwacht’

Kevin Sterling zal komend seizoen het shirt niet meer dragen van IJsselmeervogels. De aanvaller maakte tegenover Topamateurvoetbal.com bekend dat hij in de zomer de deur zal sluiten bij zijn huidige vereniging. De zoektocht naar een nieuwe club is begonnen, maar zijn eerste prioriteit is nu handhaving realiseren met de vereniging uit Spakenburg.

Strijden tegen degradatie
De aanvaller hoopte na het degradatievoetbal bij TEC op een heel ander seizoen met IJsselmeervogels toen hij deze zomer arriveerde bij laatstgenoemde club. ,,Ik ben nu bezig met mijn derde bewogen jaar, weer strijd ik tegen degradatie. Dat had ik zeker dit jaar niet verwacht met IJsselmeervogels. De voorbereiding was goed en als je dan kijkt naar de selectie die er staat is het verrassend dat we staan waar wij nu staan. We zijn er toch in beland en we zitten er nog steeds middenin. Ik ben nu 31 jaar en heb dan waarschijnlijk ook niet meer heel veel jaren over om op dit niveau te blijven voetballen. Ik ben helemaal fit en wil mijn loopbaan ergens anders afsluiten. Daarom heb ik ook na gesprekken met IJsselmeervogels besloten om naar een andere club uit te kijken en bekend te maken dat ik bij de vereniging zal vertrekken”, aldus Sterling tegenover Topamateurvoetbal.com

Verwachtingen
IJsselmeervogels is qua naam een van de grotere clubs uit het amateurvoetbal, maar moet momenteel genoegen nemen met de zestiende plaats in de Tweede Divisie. De achterstand op een veilige plaats is momenteel elf punten. De ploeg moet TEC en Scheveningen voorbij. Jong FC Volendam telt niet mee in de strijd tegen degradatie. ,,Over de club IJsselmeervogels kan ik niets negatiefs zeggen, het is gewoon een mooie club. Ik had alleen een heel ander seizoen verwacht. De oogbreuk aan het begin van het seizoen heeft daar natuurlijk ook niet bij geholpen en de rugblessure net na de winterstop ook niet. Wij zijn in de hoek beland waar de klappen vallen en daar zijn we nog niet helemaal uit gekomen. Het gaat moeilijk worden, maar ik zal tot aan het einde van het seizoen echt alles geven voor de club om ons te handhaven in de Tweede Divisie. Dat is mijn eerste en nu belangrijkste doel.”

Tweede Divisie
De vraag is nu waar Sterling zijn loopbaan zal vervolgen. ,,Ik heb er nog niet echt over nagedacht waar ik mijn loopbaan wil vervolgen. Ik ben al wel benaderd door enkele clubs, maar heb alles even voor mij uit geschoven. Wij zijn onder de nieuwe trainer Gert Jan Karsten bezig om het team te formeren en alles draait daar nu om, ook bij mij ondanks dat ik volgend seizoen ergens anders wil gaan spelen. Daarna zie ik het allemaal wel, al zou een club in de Tweede Divisie weer erg mooi zijn. Ik denk ook dat ik in die Divisie voor veel clubs van een meerwaarde kan zijn. Ik maak mijn keuze altijd op basis van gevoel. Ik woon in Amstelveen en dat ligt best centraal.”

Mooie tijd bij Koninklijke HFC
Terugkijkend naar zijn loopbaan tot nu toe is de vraag waar Sterling naar zijn zeggen zijn mooiste tijd beleefde als voetballer zijnde. ,,Ik vond de Koninklijke HFC een hele mooie periode. Het is niet te omschrijven aan een buitenstaander wat het voor een club is. Echt een warme club. Als ik daar weer kom voelt het telkens weer als thuiskomen. Met een aantal oud-spelers van die club speel ik nu ook weer mee bij IJsselmeervogels.”