Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Talent Veenstra stapt over van HHC Hardenberg naar De Graafschap

De 21-jarige aanvaller Mike Veenstra stapt per direct over van HHC Hardenberg naar De Graafschap. Hij heeft een contract bij de club uit Doetinchem getekend voor anderhalf jaar. Het is de bedoeling dat hij aansluit bij het Onder 21 team van de club.

Veenstra speelde negen wedstrijden in het eerste team van HHC Hardenberg. Daarin scoorde hij twee maal. Hij debuteerde voor de club onder toenmalig trainer Bert van Hunenstijn in de uitwedstrijd bij Quick Boys die de Hardenbergers met 0-3 wonnen op 22 maart 2022.

Technisch manager Peter Bijvelds van de Graafschap over deze transfer: ,,Mike stond al enige tijd op de radar van ons nieuwe scoutingsapparaat en dus ook van mij. Via een stage heeft Mike ook Karel Hiddink, Jefta Bresser, (hoofd jeugdopleiding) en Mathijs de Waard (hoofdtrainer onder 21) snel weten te overtuigen van zijn groot potentieel. We geven hem via De Graafschap onder 21 anderhalf seizoen de kans zich te bewijzen. Onze club heeft daarna nog een optie van een seizoen”.

Veenstra is een Nederlandse Zuid-Afrikaan die zijn eerste wedstrijden speelde bij ZBOH en SVBO in Emmen voor hij zich in de zomer van 2020 bij HHC meldde.