Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Overvliet stopt bij Rijnsburgse Boys en gaat lager spelen

Rob Overvliet stopt na dit seizoen bij Rijnsburgse Boys. De 30-jarige verdediger heeft besloten te stoppen met het spelen op topamateurniveau en gaat proberen een club op een lager niveau te zoeken in de buurt van zijn woonplaats Delft.

,,Het was een moeilijke keuze en ik heb lang getwijfeld”, zegt de lange verdediger op de website van de nummer vijf van de Jack’s League. ,,Want als je kiest voor lager spelen, weet je dat je, gezien mijn leeftijd, niet meer terugkomt op dit niveau. Ik heb het naar mijn zin en ik heb positieve gesprekken gevoerd over volgend seizoen met de nieuwe trainer en Gerrit Paauw (bestuurslid technische zaken, red.), maar ik merk dat het vlammetje langzaam begint te doven.”

,,Bij Rijnsburg speel je in de top van het amateurvoetbal en dat betekent dat je er veel voor moet doen en moet presteren”, vervolgt Overvliet. ,,De drive moet volledig bij het voetbal liggen, je mag geen half werk leveren en ik twijfel of dat volgend seizoen nog helemaal zo is. Ik wil meer aandacht besteden aan mijn maatschappelijke carrière: mijn eigen onderneming in combinatie met een nieuwe opleiding. En ik wil graag privé leuke dingen doen, bijvoorbeeld een reis maken of op wintersport gaan. Als je twijfelt, is dat niet goed en daarom zeg ik nu: het is mooi geweest. Dat is wel zo eerlijk, naar mijzelf toe en voor de club.”