Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Technisch Directeur Kozakken Boys stopt na afhaken vastgelegde spelers

In de week waarin Kozakken Boys te maken kreeg met Bo van Essen en Guido van Rijn die afzagen van hun komst naar Sportpark De Zwaaier, heeft TD Johan van der Werff zijn conclusies getrokken. Hij heeft het bestuur van Kozakken Boys medegedeeld dat zijn overeenkomst met de club per juni 2024 beëindigt of zoveel eerder als mogelijk.

Linkerrijtje
In een interview met het AD geeft van der Werff aan dat hij dacht met trainer Scott Calderwood een mooie selectie te hebben staan. Met van Essen dacht de club zo maar 10 extra doelpunten in huis te halen. Met de komst van backs Guido van Rijn en Bart Spierings zou de verdediging stabieler moeten worden. “We rekenden op tien punten meer en dan ga op ons niveau stevig naar het linkerrijtje”.

Onbetrouwbare mensen
Voor van der Werff is de situatie onhoudbaar geworden. “Als dit de toekomstige tendens gaat worden. Wij bereiken een getekend akkoord, de spelers gaan uitblinken, er komt een club die slechts drie punten meer heeft gehaald dit seizoen en een 2-jarige overeenkomst wordt gewoon afgekocht”.“In deze wereld wemelt het van onbetrouwbare mensen”, vervolgt van der Werff. “Je moet met elkaar de competitie maken en dat is met alle supportersbeperkingen al lastig genoeg. Als dit dan op directieniveau ook gebeurt, moeten wij ons afvragen waar het heen gaat. De uitgesproken “goede harmonie deal” vanuit Spakenburg heb ik zeker niet zo ervaren.

Vervangers
Na de aankondiging van het afhaken van van Essen en van Rijn overstroomde de berichten box van de TD. Zaakwaarnemers krijgen de indruk dat er in Werkendam door de afkoopsommen uit Spakenburg en Tiel het nodige te besteden is. Kozakken Boys heeft ruimte voor vervangers maar zal zich niet laten leiden door tijdsdruk en wil verstandige keuzes maken.