Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Thomas Duivenvoorden (FC Rijnvogels): ‘Wij gaan in de Derde Divisie hetzelfde doen als in de Hoofdklasse’

,,Een prima begin,” luidde de conclusie van Thomas Duivenvoorden na afloop van het eerste oefenduel van Rijnvogels tegen Scheveningen. De Katwijkers kwamen zeer behoorlijk voor de dag tegen de Tweede Divisionist. Het duurde echter tot de allerlaatste seconde van de wedstrijd tot dat behoorlijke spel ook bekroond werd met een doelpunt. Direct na de openingstreffer van Julian Dobbe floot de scheidsrechter voor het einde en stapte Rijnvogels toch nog als winnaar van het veld. ,,Dat geeft direct een goed gevoel,” vindt Duivenvoorden.

Hoewel een blik op het scorebord al voldoende was voor een grote glimlach was dat lang niet alles wat tot tevredenheid stemde bij Duivenvoorden. ,,Wij waren niet alleen op het scorebord de betere vanmiddag,” vond hij. ,,Ik vond ons vanmiddag bij vlagen de bovenliggende partij, wij creëerden ook de meeste kansen en mogelijkheden. We hebben gevoetbald zoals wij dat graag willen en verdedigd als één team.” Vooral dat laatste deed Duivenvoorden deugd. ,,Omdat er nog een aantal belangrijke jongens nog op vakantie zijn, speelden we vandaag met zes nieuwe jongens. We hebben de afgelopen week veel tijd gestoken in de defensieve taken. Dan is het mooi om te zien dat ze dat goed opgepakt hebben.”

Spelpatronen

Ook in balbezit liet Rijnvogels bij vlagen zien waarom het afgelopen seizoen zo succesvol was. Dankzij zorgvuldig ingeslepen spelpatronen en goed combinatievoetbal wisten de Katwijkers onder de druk van Scheveningen uit te spelen en aan de andere kant tot kansen te komen. ,,Het was nog lang niet altijd even goed en er zaten nog te veel slordigheden in, maar dat is ook niet gek, we zijn net weer begonnen. Maar die spelpatronen zitten er goed in, dat is iets waar we op voort kunnen borduren.” Vasthouden aan die patronen en tactiek betekent ook dat het roer niet omgaat nu Rijnvogels in de Derde Divisie gaat spelen. ,,Wij gaan in de Derde Divisie hetzelfde doen als in de Hoofdklasse,” stelt Duivenvoorden dan ook. ,,We hebben een duidelijk voetbalidee en zullen per wedstrijd bekijken welke nuances we aanbrengen. Eigenlijk precies zoals we dat afgelopen seizoen ook deden.”

Stappen maken

In de Derde Divisie krijgt de ploeg van Duivenvoorden echter ook te maken met tegenstanders die gehaaid en slim in de duels zijn. Op het moment dat bij Scheveningen Lex Immers, Mehmet Aldogan en Tim Peters het veld in kwamen was te zien dat Rijnvogels op dat gebied nog wel wat stappen kan/moet maken. ,,Daar noem je er ook wel even drie op en gaan we het wel echt over de details hebben,” glimlacht Duivenvoorden. ,,Maar inderdaad, daar zullen we slimmer in moeten worden. Toen ik binnenkwam bij Rijnvogels ging er een andere wind waaien bij de club. Dat had budgettair behoorlijke gevolgen. We hebben een talentvolle, maar jonge ploeg en ook in de Derde Divisie gaan we tegenstanders met veel ervaring treffen. Op dat onderdeel moeten wij dan ook zeker stappen gaan maken,” besluit de tevreden coach zijn verhaal.