Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

John Blok : ‘We hoeven niet weer vanaf nul te beginnen’

,,Vier weken tussen einde competitie en de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen is eigenlijk te kort.” Toch trapte John Blok met Scheveningen bij Rijnvogels af voor seizoen 2022 – 2023. Wedstrijden spelen is eenmaal leuker dan trainen, vindt Blok. Hoewel de oefenwedstrijd in Katwijk aan de Rijn met 1-0 werd verloren, kijkt de trainer van de Schollenkoppen met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. ,,We hoeven niet weer vanaf nul te beginnen, dat scheelt.”

Sinds de promotie naar de Tweede Divisie wordt Scheveningen elk seizoen tot de mogelijke degradanten gerekend. In de eerste seizoenen was het nog zo dat men op Houtrust tot het einde toe moest strijden voor de punten, maar afgelopen seizoen bleef de groen-witte equipe weg bij de gevarenzone. Ver weg. Scheveningen draaide een prima seizoen en eindigde op een knappe achtste plaats in de eindrangschikking. Die prestatie en het gegeven dat Blok het leeuwendeel van zijn selectie bij elkaar wist te houden, en zelfs op enkele posities kon versterken, hebben ervoor gezorgd dat Scheveningen komend seizoen niet in het rijtje potentiele degradanten staat.

Niet vanaf nul beginnen

,,Dat wij nu niet genoemd worden als degradatiekandidaat zegt mij niets,” stelt Blok. Desalniettemin weet hij ook dat dit seizoen weer stappen gemaakt kunnen worden die leiden naar de groei tot een stabiele Tweede Divisionist. ,,We zijn, met Tyrone Owusu, wel een speler kwijtgeraakt waarmee wat makkelijker onder de druk van een tegenstander uit konden voetballen. Je zag vandaag dat we het daar moeilijker mee hadden.” Ondanks het feit dat de kwaliteiten van Owusu tegen Rijnvogels node gemist werden vindt Blok dat zijn vertrek prima is opgevangen. ,,Bovendien wil je dat er dingen verkeerd gaan in de voorbereiding,” vervolgt hij. ,,We hoeven niet, net als de afgelopen seizoenen, weer vanaf nul te beginnen. Dat scheelt.”

Fris

,,We trainen nu nog een week en dat zijn ze twee weken vrij. Degenen die nog niet op vakantie zijn geweest kunnen dan op vakantie. Ik verwacht dat daarna iedereen weer fris in het hoofd is, zodat we goed naar het nieuwe seizoen toe kunnen werken.” Daarbij moet Blok het voorlopig doen zonder Ruben Koorndijk en Kevin Gomez Nieto, beiden zijn nog geblesseerd. ,,Dat zijn wel twee jongens die we echt missen ja. Afgelopen seizoen waren we met name in de tweede seizoenshelft volledig fit. Dan beschik ik over een brede groep en kan ik wissels toepassen waar we als ploeg niet minder van worden.” Als Scheveningen ook dit seizoen grotendeels verschoond blijft van veel en/of langdurige blessuregevallen behoort een herhaling van de prestatie van afgelopen seizoen zeker tot de mogelijkheden.