Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Trainer Verbunt en Groene Ster na dit seizoen uit elkaar

Na zes seizoenen gaan derdedivisionist Groene Ster en trainer Maurice Verbunt uit elkaar. De aankondiging is gedaan op de website van de groen-witten uit Heerlerheide.

Verbunt is voor het zesde seizoen actief op sportpark Pronsebroek. Die periode kan worden gezien als succesvol voor trainer en club. Onder leiding van Verbunt promoveerde Groene Ster na het seizoen 2018/2019 dankzij het kampioenschap in de Hoofdklasse B naar de Derde Divisie alwaar de club zich daarna heeft gehandhaafd. Ook bleek Groene Ster in deze periode een echte cupfighter en speelde het heroïsche wedstrijden tegen onder meer VVV (dat zelfs werd uitgeschakeld), SC Heerenveen en AZ.

Niet alleen Verbunt zelf kijkt met genoegen terug op de afgelopen zes jaren, dat doet ook de voorzitter van de club, Jos op ’t Eijnde. “Wij hebben als bestuur en vereniging met Maurice Verbunt als hoofdtrainer prima samengewerkt en fantastische successen geboekt. Je weet dat na zo’n lange periode van samenwerking dit moment er eens aankomt. Maurice Verbunt heeft optimaal gepresteerd met ons eerste elftal. Daarnaast had hij een brede belangstelling voor alle geledingen binnen de club. Wij bedanken Maurice dan nu ook al voor zijn vakmanschap, inzet, gedrevenheid en betrokkenheid bij onze vereniging en wensen hem en zijn gezin alle goeds voor de toekomst.”

Verbunt zelf geeft aan dat hij na lang wikken en wegen tot de conclusie kwam toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Eerder trainde de 47-jarige coach SVN Landgraaf en Chevremont.