Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Haouat over naderend afscheid van O.S.S.’20: ‘Het kwam hard aan voor iedereen’

Hicham Haouat is een van de spelers die na de lopende competitie op zoek moet naar een nieuwe vereniging omdat O.S.S.’20 na de zomer niet meer uit zal komen op Divisie-niveau. De aanvaller, die in het recente verleden ook een sterke indruk maakte in het shirt van DOVO (foto), baalt vanzelfsprekend van de beslissing van zijn huidige vereniging, maar wenst er alles aan te doen om het avontuur in Brabant op fraaie wijze af te sluiten.

,,Dit seizoen zijn wij met een mooie groep aan het seizoen begonnen bij O.S.S.’20. De prestaties zijn goed en dat is ook te zien aan de stand in de competitie. Het is daarom ook jammer dat de club besloten heeft om aan het einde van het seizoen te stoppen met Divisie voetbal. Dat kwam kwam hard aan voor iedereen. Wij hebben als team de knop omgedraaid en hebben tegen elkaar gezegd dat wij er het beste van gaan maken en dat wil zeggen zo hoog mogelijk eindigen. Afgelopen weekend wisten wij te winnen van TOGB (4-1), dat is ook een signaal naar de komende tegenstanders dat wij zeker nog niet uitgespeeld zijn”, aldus Haouat tegenover Topamateurvoetbal.com.

De aanvaller, die dit seizoen al goed was voor zes doelpunten en een handvol assists, moet door de beslissing van O.S.S.’20 op zoek naar een nieuwe vereniging. ,,Ik hoop eigenlijk op een club die minimaal in de Derde Divisie speelt. Ik denk dat ik mij op dat niveau al wel bewezen heb bij onder andere DOVO en nu in Oss. De regio waar ik kom te spelen is niet echt van groot belang, wel moet het een vereniging zijn waarbij ik het gevoel heb dat ik mij daar verder kan ontwikkelen als speler en belangrijk kan zijn voor het team.”

De 24-jarige in Ede geboren aanvaller begon met voetballen op Sportpark de Peppelensteeg bij Blauw Geel’55. Daarna volgde de stap naar DTS Ede en later nog naar vv Bennekom. Bij de laatste vereniging werd hij ontdekt door NEC waar hij in 2015 een plaats kreeg in de jeugdopleiding. Op 24 maart 2019 maakte hij zijn officiële debuut in het betaalde voetbal voor de ploeg uit Nijmegen. Vervolgens stapte hij over naar GVVV en in 2022 maakte hij deel uit van de selectie bij DOVO.