Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Trots overheerst bij Hercules ondanks late bekeruitschakeling tegen SC Cambuur

In de laatste minuut van de verlenging uitgeschakeld worden. Gruwelijker kan het bijna niet, maar nadat de eerste teleurstelling was weggespoeld kwam langzaam de trots bij Derde Divisionist Hercules. De ploeg van trainer Rene van der Kooij heeft zichzelf en de club door een geweldige bekercampagne op de kaart gezet. Het late verlies tegen Cambuur deed daar niets aan af.

Droomstart

Het was het scenario waarop iedere amateurclub hoopt wanneer je tegen een BVO speelt, een vroege voorsprong en daarna goed georganiseerd en gedisciplineerd de tegenstander bestrijden. Binnen een minuut had Hercules de voorsprong te pakken. De altijd onderweg zijnde Jordi Paulina werd door Cambuur aanvoerder Daniel van Kaam in de 2e minuut naar de grond gewerkt in de zestien en de strafschop was een feit. Dit buitenkansje liet Oussama Lahri niet aan zich voorbij gaan (1-0). Diezelfde Lahri leek de Man of the Match te gaan worden toen hij na een klein uur spelen met een fraaie omhaal zijn tweede van de avond aantekende. De daarop volgende break, vanwege bekertjes op het veld, leek Cambuur beter verteerd te hebben dan Hercules. In een tijdsbestek van 5 minuten wisten de Friezen door treffers van Milan Smit uit een strafschop en invaller Matthias Nartey de stand in evenwicht te brengen. Het duel leek voor Hercules hiermee een kopie op de wedstrijd tegen Ajax. De ploeg wist echter de rug te rechten en wist in de slotfase van de reguliere speeltijd de wedstijd nog naar zich toe te trekken. Maar paal en lat stonden een volgende verrassing in de weg.

Ik had het lijstje met penaltynemers al klaar – trainer Rene van der Kooij (Hercules)

Veerkracht

In de verlenging leken de profs van Cambuur dan toch aan het langste eind te trekken en kwamen via Milan Smit opnieuw op voorsprong. Hercules toonde echter aan over de nodige veerkracht te beschikken. Verdediger Mitchell Zwart, tegen Ajax nog de aangever voor de winnende goal van Grotenberg, was nu zelf verantwoordelijk voor de gelijkmaker. De wedstrijd leek uit te lopen op strafschoppen tot de laatste aanval. Het was spits Uldiriks die de bal met zijn hoofd panklaar legde voor Michael de Breij die van dichtbij de 3-4 op het bord mocht schieten.

Trots

Na afloop van de wedstrijd gaf trainer Henk de Jong van Cambuur toe dat zijn ploeg door het oog van de naald was gekropen. “Het was natuurlijk niet goed wat wij lieten zien vandaag. Maar je kunt als BVO ook alleen maar verliezen in dit soort duels. Daarnaast heeft Hercules het voortreffelijk gedaan. Niet alleen in deze wedstrijd. Petje af voor deze mannen”, aldus de Jong voor de microfoon bij RTV Utrecht.

Trainer Rene van der Kooij gaf tegenover Topamatueurvoetbal.com aan vooral trots te zijn op zijn ploeg. Het is natuurlijk lullig om op deze manier uitgeschakeld te worden maar ik heb genoten van mijn ploeg. “De werklust en veerkracht het was gewoon ongekend, ze halen iedere keer weer ergens iets vandaan. Ik weet zeker dat we hier iets positiefs uit meenemen richting de competitie, dat kan niet anders,” aldus van der Kooij.

Foto: Orange Pictures