Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Van der Kooij: “Hercules wil geen toerist zijn tegen NAC”

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen HSC ’21 (3-1) sprak Topamateurvoetbal met trainer René van der Kooij van Hercules. De coach blikte ook vooruit op het bekertreffen met NAC Breda.

De trainer van de thuisploeg was na afloop tevreden hoe zijn team in de tweede helft de wedstrijd naar zijn hand had gezet. “HSC’21 is de best georganiseerde ploeg in de Derde Divisie als zij de bal niet hebben. Daar hadden wij ons op voorbereid, maar in de eerste helft werden de afspraken niet nagekomen. Voor deze wedstrijd had HSC ’21 pas zes tegendoelpunten, dat heeft ook een reden. Toch is het geen ‘schijtploeg’, want zij willen ook wel vooruit voetballen en druk geven.”

Van der Kooij: “In de rust hebben wij een en ander kunnen repareren en zag je daarna dat wij de controle hadden. HSC ’21 heeft in de tweede helft geen kans gecreëerd, op de penalty na. Zonder zelf ook veel te creëren, waren wij de bovenliggende partij en viel uiteindelijk het kwartje onze kant op.”

Jullie staan nu op de tweede plaats, nog steeds op gepaste afstand. Is dat nog balen dat ADO niets laat liggen?

,,In andere competities zou je bovenaan staan, met een paar andere ploegen. Wij kunnen niets anders doen dan ons eigen niveau halen, dan hoeven wij niet veel te verliezen. Vandaag hebben wij dat bij vlagen gedaan, in de eerste helft alleen totaal niet. Voor nu moet dat wel even beter.”

Woensdag de bekerwedstrijd tegen NAC: hoe leven jullie daarnaartoe?

,,Dit wordt voor ons een heel andere beleving, met een hele andere sfeer. Wij spelen op Zoudenbalch, wat voor ons geen nadeel hoeft te zijn. Wij hadden er alleen meer toeschouwers bij willen hebben. Er komen er nu 1.100 vanwege veiligheidsredenen. Naar wat ik begreep hadden wij 3.000 tot 4.000 kaarten kunnen verkopen. In de groep leeft heel erg dat wij er een echte wedstijd van willen maken en geen toerist willen zijn.”