Gommans (UNA): “We moeten stabieler en evenwichtiger worden”

UNA speelt elk seizoen zijn partijtje mee in het linkerrijtje van de Derde Divisie maar dat is nooit de doelstelling van de ploeg uit Veldhoven. De geelhemden wensen mee te doen om het kampioenschap maar dat wil nog niet zo vlotten. Ook dit seizoen zal het er hoogstwaarschijnlijk niet meer inzitten. Hoogst haalbare lijkt een periodetitel en wellicht de strijd om de tweede plaats achter de gedoodverfde kampioen ADO’20, dat inmiddels al tien punten voorsprong heeft op naaste belagers Hercules en Blauw Geel ’38.

Topamateurvoetbal wilde wel eens weten waar het telkens misgaat en sprak Harrie Gommans na afloop van het duel met het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer.

,,Het begon zo goed direct na rust toen we 2-0 maakten”, opende de UNA-coach. “We waren dominant en hielden een goed gevoel over aan die eerste helft. Het enige manco was dat we vergaten een grotere voorsprong te nemen. De tijd was wel rijp om door te drukken en JOS te trakteren op een forse nederlaag, maar dat liep even anders. Na die 2-1 ging er bij ons van alles fout. We gaven te veel ruimte weg, we dekten niet kort genoeg en we lieten JOS steeds meer in hun spel komen met als gevolg de uiteindelijke gelijkmaker.”

Wat heb jij jouw jongens gezegd in de rust?

,,Drie dingen. In de eerste plaats dat wij elke wedstrijd een goede helft spelen en dat die blijkbaar nog moest komen om een hoger rendement te behalen. Vervolgens feliciteerde ik Juul Respen met zijn eerste competitietreffer in UNA-dienst, waardoor er zichtbaar een last van hem afviel. Tenslotte complimenteerde ik de ploeg omdat we in de eerste helft slechts één grote kans hadden weggegeven. Van dat alles kwam in de tweede 45 minuten nauwelijks iets uit, behalve dan dat Juul zijn tweede doelpunt liet noteren.”

Een teleurstelling dus dit resultaat?

,,Het positieve is dat we weer niet verloren hebben, maar qua punten schieten die gelijke spelletjes niet echt op. Het voelt vandaag, ondanks dat ene punt, als een nederlaag. We moeten stabieler en evenwichtiger gaan worden.”