Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Tuchtcommissie KNVB wijzigt schorsingen Echteld en Dzidak niet

De schorsingen die de KNVB oplegde aan Leeroy Echteld en Azzedine Dzidak naar aanleiding van de rode kaarten die zij op 21 januari bij De Treffers – Excelsior Maassluis kregen, zijn in hoger beroep door de tuchtcommissie gehandhaafd.

Dit wil zeggen dat trainer Echteld nog twee wedstrijden niet in de dug-out mag plaatsnemen. Hij kreeg zes wedstrijden aan zijn broek en keert dus terug als De Treffers op zondag 26 maart een thuiswedstrijd speelt tegen Jong Sparta.

Szidak – die vijf wedstrijden schorsing uit moet zitten – mist alleen nog de topper van komende weekend op sportpark Zuid tegen Katwijk. Hij is volgende week zaterdag weer speelgerechtigd als De Treffers aan de Spanjaardlaan in Haarlem aantreedt tegen Koninklijke HFC.

Echteld liet in een eerste reactie weten weliswaar teleurgesteld te zijn, maar zoekt de schuld bij zichzelf. Dzidak kreeg de schorsing naar aanleiding van een grove overtreding waarna Echteld protesteerde, het veld betrad, de vierde man onheus bejegende en na afloop van de wedstrijd het kleedlokaal van de arbiters betrad.