Tweede Divisie | Dadendrang Rijnsburgse Boys houdt aan, TEC geeft opnieuw zege weg

Rijnsburgse Boys zag zaterdag trainer Henk Wisman na enkele weken ziekte terugkeren op de bank, en luisterde dat op met een 1-3-zege bij Koninklijke HFC. Op het sportpark van Excelsior Maasluis leek TEC op weg naar drie belangrijke punten tegen Jong Sparta, maar kreeg het in de slotfase andermaal het deksel op de neus.

Rijnsburgse Boys boekte zaterdagmiddag bij Koninklijke HFC alweer de vierde zege op rij. De Uien schoten uit de startblokken; na iets meer dan twintig minuten spelen stond er al 0-2 op het bord door doelpunten van Dani van der Moot en Delano Asante. Vervolgens namen de bezoekers iets gas terug, waardoor ook Koninklijke HFC zich wat meer in het duel kon melden. De grootste kans voor de Haarlemmers was voor Sietse Brandsma, zijn poging eindigde zo’n twintig minuten voor tijd op de paal. Vlak hierna gooide Rijnsburgse Boys de wedstrijd in het slot door de 0-3 van Furhgill Zeldenrust. Twee minuten na de 0-3 kreeg Zakaria Eddahchouri namens Koninklijke HFC nog wel de kans om de stand een iets draaglijker aanzien te geven. Vanaf de strafschop stip faalde hij niet: 1-3.

In de strijd om weg te komen bij de onderste plaatsen heeft TEC opnieuw belangrijke punten laten liggen tegen Jong Sparta. De ploeg uit Tiel kwam voor rust op een 0-2-voorsprong door doelpunten van Adham El Idrissi en Marciano Mengerink. De jonge Kasteelheren konden daar in de eerste helft niet veel tegenover zetten, maar na rust kantelde het wedstrijdbeeld volledig. Jong Sparta speelde vol op de aanval en dat leverde al snel de aansluitingstreffer van Jerrel Hak op: 1-2.

TEC stond flink onder druk en werd meermaals gered door doelman Nick van den Dam en de lat. Waar het dus wachten leek op de gelijkmaker, viel de goal zo’n tien minuten voor tijd aan de andere kant. Bo van Essen sloeg in de counter toe met een fraaie lob: 1-3. De wedstrijd leek daarmee in de tas voor de ploeg van Hans van der Haar, maar Jong Sparta slaagde er in het slot toch nog in om een punt over te houden. Mehmet Yüksel was daarbij de grote man: hij maakte de aansluitingstreffer door een vrije trap schitterend raak te schieten. In de extra tijd deed de rechtsbuiten dit nog eens dunnetjes over.