Tweede Divisie | AFC wint bij Spakenburg, OFC komt opnieuw niet tot winst

In de Tweede Divisie heeft Spakenburg op de eigen Westmaat niet weten te winnen van AFC. OFC blijft laatste staan, de ploeg van Pieter Mulders verloor met 2-0 van Jong Volendam.

Spakenburg en AFC hebben zaterdagmiddag op de Westmaat een opvallende statistiek in stand gehouden. sinds de invoering van de Tweede Divisie wonnen de Blauwen namelijk nog nooit van de Amsterdammers en werden zelfs alle onderlinge ontmoetingen verloren. De wedstrijd van zaterdagmiddag vormde daarop geen uitzondering, na iets meer dan 90 minuten spelen stond er een 0-2 eindstand op het bord.

En dat terwijl de ploeg van Patrick Loenen het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Na de openingstreffer van oud-Spakenburger Raily Ignacio, gemaakt na zeven minuten, kwam Spakenburg naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in de wedstrijd. De thuisploeg zette die lijn na rust door: met name de in de basis gestarte Maurice de Ruiter hielp een aantal fraaie kansen om zeep. Omdat de gelijkmaker ondanks de vele mogelijkheden niet viel, ging de aloude voetbalwet ook hier weer op. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was het Kevin Visser die namens AFC een rebound binnentikte: 0-2.

Hekkensluiter OFC is er ook zaterdag niet in geslaagd om zijn wedstrijd te winnen. Op bezoek bij het eveneens onderaan de ranglijst bivakkerende Jong FC Volendam werd het 2-0 voor de gastheren. Jordi Blom scoorde na een 34 minuten spelen de openingstreffer, de 2-0 viel na de pauze en kwam op naam van Milan de Haan.