Tweede Divisie | Quick Boys verliest streekderby en moet koppositie delen met De Treffers

In de Tweede Divisie is Quick Boys op bezoek bij Noordwijk tegen een
2-1-nederlaag opgelopen. De Treffers won met 2-0 van FC Lisse, en Excelsior Maassluis nam de punten mee uit Scheveningen
: 0-1.

Na een openingsfase waarin Noordwijk een licht overwicht had, was het eerste doelpunt op Duinwetering na ruim een half uur voor Quick Boys. De treffer van Ravelino Junte werd echter afgevlagd wegens buitenspel. Na het afgekeurde doelpunt was de wedstrijd meer in evenwicht, dat beeld veranderde gedurende het restant van de eerste helft niet meer.

Nadat er in de eerste twintig minuten van de tweede helft nauwelijks iets noemenswaardigs voor beide doelen gebeurde, was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Jesper de Vré strafte balverlies van Quick Boys af en zorgde zodoende voor de 1-0. Niet veel later was het zelfs 2-0 toen Sem van Oosten kon afdrukken. Acht minuten voor tijd zorgde invaller Ivailo Staal er namens Quick Boys voor dat de slotfase nog spannend werd. De blauw-witten uit Katwijk zetten veel druk op het doel van Noordwijk, en zagen diep in de extra tijd nog een bal van de doellijn gehaald worden. Een gelijkmaker bleef uit, waardoor de koploper dus tegen een nederlaag aanliep.

De Treffers lijkt het dalletje waar de ploeg een aantal weken inzat definitief achter zich te hebben gelaten. Na de 3-0 zege op Kozakken Boys werd er zaterdag op bezoek bij FC Lisse wederom gewonnen: 0-2. Jordy Thomassen brak vlak voor rust de ban voor de Groesbekers. Raymond Gyasi bepaalde zeven minuten voor tijd de eindstand op 0-2. FC Lisse kon er wel een aantal kansen tegenover stellen, maar dankte tegelijkertijd doelman Richard de Groot die de thuisploeg lang in de wedstrijd hield en een grotere nederlaag voorkwam.

Excelsior Maassluis zette zijn reeks van ongeslagen wedstrijden voort. Op bezoek bij Scheveningen (0-1-winst) was de eerste de beste kans voor de ploeg van Dogan Corneille na 26 minuten direct raak. Wie anders dan Pieter Langedijk stond op de juiste plek toen hij de bal aangespeeld kreeg van Luivienno Statia. De bezoekers kregen met name na rust nog wel gelegenheid om de marge te vergroten, maar gescoord werd er niet meer op Houtrust.