REPORTAGE | De Treffers en Quick Boys bevestigen het cliché: het venijn zit in de staart, alléén in de staart

De Treffers is na een slechte reeks weer toe aan een overwinning. Het team van François Gesthuizen pakte de laatste vijf wedstrijden alleen een punt tegen Scheveningen en moet nu aantreden tegen Quick Boys. De Katwijkers zijn bezig aan een betere reeks en pakten punten tegen AFC, Katwijk en Excelsior Maassluis. De Treffers en Quick Boys staan voorafgaand aan de wedstrijd op een gelijk aantal punten, wat betekent dat de wedstrijd op voorhand best interessant zou kunnen zijn. De realiteit kan echter weleens teleurstellen.

Wijzigingen in de basisopstelling bij beide ploegen: Robin Janssen keert terug bij De Treffers en bij Quick Boys staan Mohamad Mahmoed en Sem van Duijn aan de aftrap. De openingsfase van de wedstrijd valt tegen, omdat beide ploegen wat aftastend beginnen aan de wedstrijd. Dit aftastende begin wordt door beide elftallen echter doorgetrokken tot aan de rust. Het enige gevaar van De Treffers komt van Leroy George, in de achtste en de tiende minuut. In eerste instantie kreeg George de bal in de voeten gespeeld van de tegenstander, maar hij werd door Paul van der Helm over de achterlijn verdrongen. Twee minuten later leverde een één-tweetje met Gavin Vlijter ook niet het gewenste resultaat op.

Koude douche

Veel om op terug te blikken had Edwin Grünholz in de rust niet. De grootste kans van de bezoekers kwam van Lorenzo van Kleef, wiens schot vanaf de rand van het strafschopgebied hoog over de goal van Niels Kornelis heen ging. Het begin van de tweede helft moest worden uitgesteld, omdat de sproeiers op het veld niet uit wilden. Het leverde enige vorm van plezier op voor de toeschouwers, omdat de staf van beide clubs getrakteerd werden op een koude douche. De glimlach werd echter snel weer vervangen door een pokerface, aangezien de tweede helft net zo begon als de eerste helft werd afgesloten. Het helpt dan ook niet mee dat van de eerste drie minuten, tweeënhalve minuut wordt uitgetrokken voor blessurebehandelingen. Het heeft als gevolg dat Borg Knijnenburg later in de wedstrijd het veld moet verlaten, Mike van der Ban neemt zijn positie over.

De Treffers op voorsprong

Vijf minuten na rust beginnen er rustig wat kansjes gecreëerd, al was er af en toe een portie geluk voor nodig. Een voorzet van Sem van Duijn levert gevaar op, omdat deze van richting wordt veranderd door Bryan Sirvania. Echt gevaarlijk wordt het uiteindelijk niet. Dat geldt ook voor een inzet van George, die na een mooie aanval een zwak schot weet te produceren. Na 58 minuten komt De Treffers dan toch op voorsprong. De verdediging van Quick Boys wordt eenvoudig omspeeld en Jordy Thomassen krijgt uiteindelijk de 1-0 op zijn naam. Grünholz reageert op de achterstand door Levi van Duijn en Tommy Bekooij in te brengen. Bekooij wordt gelijk gevaarlijk, maar werkt de bal uit een voorzet net naast het doel.

Een nieuwe dubbele wissel bij Quick Boys lijkt ook zijn vruchten af te werpen. De eerste grote kans van de bezoekers komt op naam van Van der Ban. Hij neemt de bal uit de lucht op de pantoffel en ziet zijn schot uiteenspatten op de kruising. Twaalf minuten voor tijd scoort Quick Boys de 1-1 uit een hoekschop. Wie de bal uiteindelijk binnen werkt staat ter discussie: volgens Twitter was het El Kachati, volgens het scorebord Van der Ban en volgens een verslaggever op de tribune is het Levi van Duijn. Het belangrijkste is dat Quick Boys op gelijke hoogte komt en vervolgens op zoek gaat naar de voorsprong. Die voorsprong komt er ook in de 84e minuut. Tommy Bekooij mag aantreden voor een penalty en faalt niet vanaf de strafschopstip.

Van der Helm onderscheidt zich

Over strafschoppen gesproken: De Treffers mag de bal op de stip leggen als de bal volgens scheidsrechter Mulder op de arm van Levi van Duijn eindigt. Teije ten Den mag aantreden voor de penalty, maar ziet zijn inzet gekeerd worden door Paul van der Helm. In de blessuretijd komt de bal nog twee keer in de zestien van Quick Boys, maar het zou niks veranderen aan de stand: 1-2.

De Treffers had het grootste deel van de wedstrijd het betere van het spel, maar kon tot weinig grote kansen komen. De eerste helft zal voor Quick Boys doen terugdenken aan de kansloze wedstrijd tegen HHC Hardenberg, maar uiteindelijk kunnen de Katwijkers met een glimlach terug naar huis. Paul van der Helm is de held van de dag, door een strafschop te keren in een bijzondere slotfase. De Treffers en Quick Boys laten zien dat het venijn inderdaad in de staart zit, maar dan echt alléén in de staart.