OVERZICHT | Tweede Divisie: Invaller Killian van Mil goud waard voor Katwijk, dat opnieuw uitloopt op HFC

In de Tweede Divisie is Katwijk opnieuw uitgelopen op koninklijke HFC. Op bezoek bij ASWH wonnen de Krombewoners met 1-3, terwijl HFC op eigen veld verloor van Rijnsburgse boys.

Katwijk won op bezoek van ASWH, maar moest daarvoor in de tweede helft wel een achterstand zien weg te poetsen. In een eerste helft waarin de koploper weliswaar het overwicht had maar niet wist te scoren, had de thuisploeg dit wel gedaan via Sam van de Kreeke. Wat in de tweede helft volgde was een ware belegering van het ASWH-doel, waarbij invaller Killian van Mil uiteindelijk van grote waarde bleek. In een tijdsbestek van 7 minuten, vanaf de 62ste minuut, scoorde hij maar liefst 3 keer, waarmee hij de wedstrijd volledig in Katwijks voordeel keerde, een klap ti hekkensluiter ASWH niet meer te boven wist te komen.

In een door supportersonrust ontsierd duel, dat in de tweede helft daardoor even stillag, won Rijnsburgse Boys van Koninklijke HFC. Furhgill Zeldenrust zorgde, zo’n 12 minuten na de thee voor het enige doelpunt: 0-1. HFC probeerde het na de goal nog wel, maar slaagde er niet meer in de gelijkmaker op het bord te krijgen waardoor koploper Katwijk inmiddels 9 punten uit het zicht is.

HHC Hardenberg won op bezoek bij TEC. Na 8 minuten stond het al 0-1 door een doelpunt van Thomas Reinders, een stand die in de eerste helft niet meer veranderde. In de tweede helft ging TEC nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar vond daarbij meermaals HHC doelman Nick Borgman op haar weg. Diep in blessuretijd viel de goal dan toch aan de andere kant, opnieuw was het Thomas Reinders die het net wist te vinden.

Noordwijk is dit seizoen op eigen veld moeilijk te kloppen, maar verloor ondanks dat zaterdagmiddag wel met 1-2 van Excelsior Maassluis. Na 11 minuten kwamen de bezoekers op 0-1 door een benutte penalty van Gabri Urbanus, even na rust zette Vincent van den Berg op aangeven van Kevin Dercks de 0-2 op de borden. Marc de Kruijs zorgde zo’n 10 minuten voor tijd met een fraaie goal nog wel voor de aansluitingstreffer, maar het doelpunt voor Noordwijk kwam te laat om nog iets aan het duel over te houden.

Wedstrijden van Jong Volendam zijn dit seizoen bijna allemaal doelpuntrijk, en het thuistreffen met Spakenburg vormde daarop geen uitzondering. De eerste 65 minuten ging de wedstrijd qua score gelijk op en stond er een 2-2 stand op het bord. Tweemaal had Spakenburg de leiding genomen door een doelpunt van Floris van der Linden, Jong Volendam kwam tot twee keer toe terug via Koen Blommestijn. In de slotfase nam Spakenburg alsnog ruim afstand van de tegenstander. Wimilio Vink, Robin Eindhoven en Vince Gino Dekker zorgden voor een
ruime 2-5 overwinning.

Scheveningen blijft in de tweede seizoenshelft uitstekend presteren. Op bezoek bij IJsselmeervogels wonnen de Schollekoppen met 1-2. De thuisploeg kwam nog wel aan de leiding door een goal van Danny van den Meiracker in de openingsfase, maar bij rust stond het weer gelijk. Wie anders dan Michael de Niet.  tekende voor het doelpunt. 8 Minuten voor tijd werd het zelfs nog mooier voor de bezoekers, toen Rowdy van der Putten scoorde en daarmee voor de zege zorgde.

Quick Boys verloor op eigen veld van Jong Sparta. De jonge Kasteelheren hadden voor rust het betere van het spel en drukten dit na ruim een half uur uit in een doelpunt van Patrick Brouwer. In de tweede helft probeerde de Quick Boys het nog wel, kreeg het ook behoorlijke kansen, maar een gelijkmaker zat er niet meer in.

Na de sensationele zege bij Rijnsburgse Boys, verraste GVVV
zaterdagavond ook AFC. In de eerste helft was AFC op het eigen sportpark wel de bovenliggende partij, maar slaagde er niet in het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. Nadat er in de tweede helft aanvankelijk weinig bijzonders gebeurde, sloeg GVVV zo’n 20 minuten voor tijd tweemaal kort na elkaar toe. Eerst was het Adham El Idrissi die een voorzet van Byron Burgering verzilverde, zo’n 5 minuten later waren de rollen omgekeerd en was Burgering het eindstation. Diep in
blessuretijd werd het zelfs nog mooier voor de Venendalers, Lars Ten Teije  scoorde de 0-3, andermaal was Burgering  belangrijk met een voorzet. Door de zege zet GVVV hekkensluiter ASWH op 6 punten, en heeft het zelfs nummer 16 Kozakken Boys weer in het vizier.

Dat GVVV Kozakken Boys weer in het zicht heeft, kwam mede door het gelijkspel van de Werkendammers bij De Treffers. In Groesbeek kwamen beide ploegen na iets meer dan 90 minuten een gelijkspel overeen. Leroy George opende na een halfuur de score middels een vrije trap in de kruising. Binnen de minuut stond het weer gelijk, Tarik Fagrach strafte een verkeerde terugspeelbal van de Treffers genadeloos af: 1-1. Ook nu bleef de stand niet lang op het bord, want zo’n 3 minuten voor rust verlengde Jordy Thomassen een corner die via een kozakken-been in het doel verdween. In de tweede helft kregen beiden ploegen een aantal goede mogelijkheden, maar het laatste doelpunt viel pas vlak voor tijd toen Kaj Ramsteijn een vrije trap van Mark Veenhoven binnentikte.