OVERZICHT | DERDE DIVISIE ZATERDAG: FC Lisse wint en Sportlust’46 blijft in het spoor, derde zege op rij voor DOVO

FC Lisse blijft een voorsprong van vijf punten houden op de nummer twee Sportlust’46. De koploper won de uitwedstrijd tegen VVOG (0-2) en de ploeg uit Woerden was te sterk voor Hoek (0-4). In de strijd om directe degradatie te voorkomen deed DOVO uitstekende zaken, de ploeg won voor de derde keer op rij. Nu wist men af te rekenen met Ter Leede (3-1).

VVOG – FC Lisse 0-2
FC Lisse wist de drie punten te pakken in Harderwijk. Na vijf minuten spelen kwam de koploper al op 0-1, Enzo Stroo werd vrijgespeeld en haalde uit (0-1). Na 23 minuten wist Lisse de voorsprong te verdubbelen, de tweede treffer van Stroo betekende zo naar later bleek de eindstand van 0-2. Zondagochtend is er op www.topamatwurvoetbal.com een uitgebreid verslag te lezen van het duel tussen VVOG en FC Lisse.

Hoek – Sportlust’46 0-4
De nummer twee van de ranglijst Sportlust’46, had een eenvoudige middag in Zeeland. De ploeg won met ruime cijfers (0-4) door doelpunten van Mark van der Weijden (2x), Wessel Meiring en Fouad Belarbi. Zondagochtend is het verslag van deze wedstrijd te lezen op de website www.Topamateurvoetbal.com

Sparta Nijkerk – G.O.E.S. 6-2
De ploeg uit Zeeland kwam na tien minuten spelen op voorsprong, tegen de verhouding in was het Sylvio Hage die de 0-1 op het bord wist te zetten. Nog voor de pauze waren de rollen echter helemaal omgedraaid. De Spartanen mochten rusten met een 3-1 voorsprong. Dit door treffers van Janic Makizodila, Maurice de Ruiter en Max Leeflang. Kort na de pauze was het weer Leeflang die verantwoordelijk was voor de 4-1. Het duel eindigde in 6-2, de laatste twee doelpunten van Sparta waren voor Maurice de Ruiter en Janic Makizodila. Tiebosch was de man die de tweede treffer produceerde voor de gasten uit Zeeland.

ACV Assen – DVS’33 1-3
De ploeg uit Ermelo kwam na 22 minuten aan de leiding in Assen. Stef Nijland wist op aangeven van Roemeon de doelman van ACV te passeren (0-1). In de tweede helft was het weer de voormalige profvoetballer die het net liet bollen in het voordeel van DVS’33 (0-2). In de 67ste minuut werd het duel beslist toen Nassim el Ablak de 0-3 aan liet tekenen. De eindstand werd bepaald op 1-3 door Luka Prljic.

Harkemase Boys – Excelsior’31 2-0
De club uit Friesland won van Excelsior’31 door doelpunten van Tapmahoe Sopacua en Kian Visser (2-0).

ODIN’59 – Ajax 3-2
De Amsterdammers kwamen na elf minuten spelen aan de leiding tegen ODIN’59. Kenneth Misa-Danso bepaalde met een intikkertje de tussenstand op 0-1. Nog ruim binnen het half uur kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte, Niels Jager maakte de 1-1. Na 45 minuten voetbal stond er 2-2 op het scorebord, eerst was het weer Jager die doel wist te treffen en voor de Ajacieden was Carlos Opoku vanaf de strafschopstip trefzeker. ODIN’59 besliste het duel in het voordeel, dit ook vanaf de penaltystip. Ahmed al Mahdi wist het buitenkansje te benutten (3-2).

SteDoCo – Barendrecht 2-2
Barendrecht maakte in de 29ste minuut de openingstreffer, deze kwam op naam van Bart Deprez (0-1). SteDoCo kwam elf minuten voor tijd naast Barendrecht toen Pilon op aangeven van Mariana de doelman wist te passeren (1-1). Vier minuten later stond Barendrecht al weer voor toen Anass Masrhalmi een vrije trap binnen wist te schieten (1-2). Daarmee was de kous nog niet af want StedoCo hield toch nog één punt over aan het duel door Steven Edwards die de 2-2 binnen wist te koppen.

DOVO – Ter Leede 3-1
Het zag er na 21 minuten spelen niet naar uit dat DOVO zijn derde zege op rij zou boeken. In deze minuut was het Daan Walgraven die Ter Leede op voorsprong wist te zetten (0-1). In de tweede helft wist DOVO het echter om te draaien naar een fraaie 3-1 zege. Doelpunten kwamen op naam van Anil Mercan en Oktay Öztürk (2x).

VVSB – Staphorst aftrap om 18:00 uur