Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Spanning op Sportpark De Strokel en Sportlust’46 naar Zeeland

Speelronde 29 staat op het programma en voor FC Lisse begint de spanning toe te nemen in de strijd om de titel. De koploper moet op bezoek bij VVOG terwijl nummer twee Sportlust’46 bij Hoek de punten moet pakken. Onderin mogen DOVO en VVSB in eigen huis proberen de punten te sprokkelen tegen respectievelijk Ter Leede en Staphorst

Op Sportpark De Strokel staan vanmiddag twee ploegen tegenover elkaar die de punten hard nodig hebben. Thuisploeg VVOG is verwikkeld in de strijd tegen degradatie en FC Lisse komt steeds een stukje dichterbij de titel en dus promotie naar de Tweede Divisie. Dit zeker na de recente zege op Sparta Nijkerk (4-2) waarbij het na een achterstand in de slotfase alsnog de drie punten binnen wist te slepen. FC Lisse staat nu vijf punten voor op de nummer twee Sportlust’46 en zeven op Sparta Nijkerk. De koploper verloor voor de laatste keer dit seizoen een wedstrijd op 2 april, uit bij Barendrecht (6-2) en bleef daarna ongeslagen. De vorm lijkt er dus te zijn om de voorsprong niet meer weg te geven, maar in de Derde Divisie zijn er vaker verrassingen te noteren. Voor de concurrenten dus noodzaak om de punten te blijven sprokkelen om zicht te houden op de nummer één. Tegenstander VVOG stond na de laatste twee wedstrijden met lege handen, maar het heeft nu nog één punt voorsprong op nummer vijftien VVSB. De eerdere confrontatie eindigde in een 4-2 zege van FC Lisse op VVOG.

LISSE, NETHERLANDS – APRIL 30: Bas Gozeling (FC Lisse) during the Dutch Derde Divisie match between FC Lisse and Sparta Nijkerk at Sportpark Ter Specke on April 30, 2022 in Lisse, NETHERLANDS (Photo by Marcel van den Bos/Orange Pictures)

Sportlust’46 wist door drie overwinningen op rij en de uitslagen van de concurrentie te stijgen naar de tweede plaats. Vooral de uitzege bij Sparta Nijkerk (0-1) zorgde er voor dat de ploeg weer mee doet om de titel al is het verschil met FC Lisse vijf punten. De ploeg van trainer Patrick Loenen kan dus niets anders doen dan zelf wedstrijden winnen en hopen dat de concurrent punten laat liggen. Winnen zal vandaag ook nog een lastig karwei worden nu men op bezoek moet bij Hoek. Een ploeg die zich de laatste maanden op wist te werken op de ranglijst en nu terug te vinden is op de vijfde plaats. Recent won het de Zeeuwse derby van G.O.E.S. (0-1) en dat zal nog eens een beetje meer vertrouwen gegeven hebben aan het team. De voorgaande wedstrijd tussen de team eindigde in een 2-1 zege voor Sportlust’46, met de winnende treffer van Mark van der Weijden.

Sparta Nijkerk leek dit seizoen dan eindelijk echt beslag te kunnen leggen op de titel in de Derde Divisie, maar het lijkt er toch sterk op dat het nu wederom niet gaat lukken. De voorgaande twee seizoenen had de club de pech dat door corona de competitie niet uitgespeeld kon worden, maar nu kan men de hand echt in eigen boezem steken. Met nog zes wedstrijden te gaan en zeven punten achterstand lijkt de titel geen haalbare kaart te zijn, mede omdat ook Sportlust’46 er nog iets beter voor staat. Men moet de pijlen dan waarschijnlijk gaan richten op de nacompetitie. In de laatste vijf wedstrijden wist men slechts twee punten te pakken en het had duidelijk het geluk niet aan hun kant staan. Thuis tegen Sportlust’46 moest men in de laatste tien minuten een tegentreffer incasseren (0-1) en tegen FC Lisse zag men in de slotfase een goed resultaat weggelippen. Tegenstander G.O.E.S. is hekkensluiter met vijf punten achterstand op de plaats die nog recht geeft op wedstrijden tegen hoofdklassers om alsnog lijfsbehoud te realiseren. Op papier dus een eenvoudig karwei voor de Spartanen, maar de ploeg uit Zeeland zal alles uit de kast halen om toch tot een goed resultaat te komen.

Nijkerk, NETHERLANDS – MARCH 26:Maurice de Ruiter,Donny van der Wal,Justin Groen of Sparta Nijkerk,during the ZATERDAG DERDE DIVISIE A 2021/2022 match between Sparta Nijkerk and DVS’33 Ermelo on March 26, 2022 in Nijkerk, Netherlands (Photo by Theo Aalten/Orange Pictures)


Overige wedstrijden:

ACV Assen – DVS’33
Harkemase Boys – Excelsior’31
ODIN’59 – Ajax
SteDoCo – Barendrecht
DOVO – Ter Leede
VVSB – Staphorst