TWEEDE DIVISIE | Ruime zeges AFC en HHC, belangrijke winst Kozakken Boys

In de Tweede Divisie hebben topploegen HHC Hardenberg en AFC ruime zeges geboekt. AFC won op Dijkpolder met 1-4 van Excelsior Maassluis, HHC Hardenberg was veel te sterk voor de beloften van FC Volendam: 2-6. Onderin waren er drie belangrijke punten voor Kozakken Boys door een fraaie 4-1-zege op Jong Sparta.

FC Lisse neemt steeds verder afstand van de onderste plaatsen. Op het eigen sportpark wisten de Lissenaren de zege op Katwijk een goed vervolg te geven tegen Koninklijke HFC. De bezoekers uit Haarlem kregen met name voor rust de meeste kansen, maar zoals vaker dit seizoen wilde de goal niet vallen. Het lukte FC Lisse daarentegen wel om het net te vinden, In de elfde minuut scoorde Max Hudepohl de 1-0.

In de tweede helft was het duel meer in evenwicht, hoewel er minder mogelijkheden vielen te noteren. Uiteindelijk was het de thuisploeg die de marge verdubbelde. Enzo Stroo was het eindstation van een fraaie counter: 2-0. De aansluitingstreffer van Jim Hulleman, in de laatste minuut, kwam te laat om het duel nog echt spannend te maken.

In één van de vele Bollenstreekderby’s die de Tweede Divisie rijk is, zijn Noordwijk en Rijnsburgse Boys een 1-1 gelijkspel overeen gekomen. Over de gehele wedstrijd bekeken kreeg Rijnsburgse Boys de meeste kansen, maar het was Noordwijk dat lang op weg leek naar een overwinning. De treffer van Teun Zethof, gescoord in minuut 58, stond bij het ingaan van de extra tijd nog op het scorebord. Pas diep in die extra tijd was het Daan Walraven die Rijnsburgse Boys een verdiend punt schonk en bovendien zorgde dat de Uien hun serie van ongeslagen wedstrijden voortzetten.

Drie verdiende en welkome punten voor Kozakken Boys. De Werkendammers
waren op eigen veld bijna de gehele negentig minuten heer en meester tegen
Jong Sparta en beloonden het goede optreden met een klinkende 4-1-zege. Kevin Vermeulen brak na een kwartier spelen de ban op de Zwaaier. Achraf Madi deed tien minuten later tegen de verhouding in nog iets terug namens Jong Sparta, maar niet veel later had Kozakken Boys de voorsprong alweer terug door een doelpunt van Rick Mulder. In de tweede helft werd de marge uiteindelijk verruimd naar 4-1 door doelpunten van Ugur Altintas en Gino Creutzburg, laatstgenoemde met een schitterende poeier in de kruising.

Zo erg als de 7-0 in Katwijk werd het niet, maar ook HHC Hardenberg had zaterdag geen kind aan het (piep)jonge Volendam dat dit seizoen in de Tweede Divisie acteert. Na iets meer dan negentig minuten stopte de teller op 2-6. Bij rust was het al 0-3 door Serge Fatima, Rob van der Leij en Matthijs Hardijk, in de tweede helft namen opnieuw Hardijk, Van der Leij en invaller Mike Reuvers de rest van de Hardenbergse doelpuntenproductie voor hun rekening. De treffers van Quincy Hoeve en Diego Gustavo namens Jong Volendam waren slechts voor de statistieken.

AFC revancheerde zich voor het puntenverlies van vorige week tegen OFC met een afgetekende 1-4-overwinning op Excelsior Maassluis. Binnen een half uur stond het al 0-2 op Dijkpolder door doelpunten van Joël Tillema en Splinter de Mooij. Carlito Fermina deed voor rust nog iets terug namens de thuisploeg, maar na de pauze liep AFC verder uit. Melvin Platje en opnieuw Tillema – die vorige week ook al tweemaal trefzeker was – bepaalden de eindstand op 1-4. Door de nederlaag is Excelsior Maassluis nu al vijf duels zonder zege.