OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | ACV neemt koppositie over van GVVV

De Derde Divisie Zaterdag heeft een nieuwe lijstaanvoerder. ACV nam tijdens de zeventiende speelronde de koppositie over van GVVV, dat voor eigen veld een pak slaag kreeg van Barendrecht. ACV won zelf overtuigend met 0-3 bij ASWH. Beide teams hebben 32 punten, maar de Assenaren beschikken over een beter doelsaldo.

De eerste helft bij ASWH ACV leek doelpuntloos te eindigen, maar dat was buiten Luka Prljić gerekend. De verdediger kopte in de 44e minuut een corner van Steyn Strijker hard binnen: 0-1. Kort in de tweede helft deed ACV opnieuw zaken. Pascal Huser werd in de 51e minuut diepgestuurd en haalde koelbloedig de trekker over. Toen Yassine Abouzraa (zie foto) er in de 75e minuut 0-3 van maakte, was het pleit beslecht en wist ACV dat het de nieuwe koploper zou worden.

GVVV stond op dat moment namelijk al (ruim) achter tegen Barendrecht, dat uiteindelijk met 2-5 won. Na twaalf minuten stond het al 0-2 door goals van Marouane Bakour en Romano van der Stoep. GVVV liet het er niet bij zitten en kwam terug tot 2-2 door goals van Ilias Latif en Quincy Veenhof. Er was voor GVVV nauwelijks tijd om te genieten, want een minuut na de gelijkmaker was het alweer 2-3 via Robbert Olijfveld.

In het tweede bedrijf waren twee doelpuntenmakers uit de eerste helft opnieuw trefzeker. Olijfveld zorgde voor de 2-4 en Bakour in de 85e minuut voor de 2-5. Daarmee haakt Barendrecht voorzichtig aan bovenin. De Zuid-Hollanders staan nu zesde, op vier punten van ACV en GVVV.

SteDoCo naderde het duo koplopers tot op drie punten door een 3-1-zege op Urk. Joran Schröder was de grote man van de eerste helft. Hij sloeg toe in de 7e en 35e minuut en zorgde daarmee voor een 2-0-ruststand. Lucas Nagel deed namens Urk kort in de tweede helft iets terug, maar vervolgens stond opnieuw Schröder op. Zijn derde goal van de middag bracht SteDoCo weer op een marge van twee goals voorsprong en bleek achteraf ook het slotakkoord van de middag.

SteDoco staat nu een plekje achter Sportlust ’46, dat dit weekend niet in actie kwam. Het duel met RKAV Volendam werd afgelast vanwege het overlijden van een jeugdlid bij de Noord-Hollanders. Sportlust ’46 heeft drie punten minder dan ACV en GVVV, maar dus nog een wedstrijd tegoed.