Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VERSLAG | DOVO de gelukkigste in matig duel tegen BVV Barendrecht

In de Derde Divisie Zaterdag werd het inhaalduel DOVO – BVV Barendrecht een aanklacht tegen het snel heropstarten van de competities in het amateurvoetbal. Het effect van te weinig trainen en oefenwedstrijden spelen was nadrukkelijk zichtbaar op sportpark Panhuis in Veenendaal. DOVO harkte in het laatste kwart van de wedstrijd de punten binnen.

Beide teams moesten het doen met enkele afwezigen. De thuisclub had Max de Boer en Bart Westelaken niet ter beschikking terwijl de Barendrechters zich zonder Joey Jongman in Veenendaal meldden.

Wel had trainer Richard Elzinga de nieuwe aanwinst Boban Lazic ter beschikking. De nieuwe nummer 10 begon op de bank. Dat gold ook voor de nieuwkomers Max Boonstoppel en Rachad Madi namens de thuisclub, waar Florian Wolf wel meteen ruimte maakte voor de teruggekeerde Quincy Arends en Rodny Hofman in de basis.

De ‘wat als’ vraag wordt vaak na een voetbalwedstrijd gesteld. Dat had na deze wedstrijd ook gekund. De vraag was dan geweest: wat als BVV Barendrecht nou gewoon de 0-1 had gescoord na enkele minuten. Die mogelijkheid deed zich driekeer binnen 5 seconden voor. De gasten speelden via de rechterkant de verdediging van DOVO open en vervolgens kon er drie keer worden aangelegd voor een dodelijk schot. Maar tot drie keer toe duurde het net te lang en werd er een blokkade opgeworpen. Geen 0-1 voor Barendrecht. De eerst volgende beschieting deed zich aan de overzijde van het veld voor. Matthijs van Nispen liet een fraai indraaiend schot los dat maar net voor doelman Jeffrey Verkerk en het doel langs draaide.

Opstartproblemen

Die eerste beschietingen beloofden meer dan er zou komen. Pas na 25 minuten leek er deed zich weer een veelbelovende situatie voor. Maar meteen ook was het exemplarisch voor de werkelijkheid. Lulinho Martins werd op links vrij gespeeld en had alle ruimte om op te stomen. De aanname was echter bedroevend en de schietpoging vervolgens ook.

Voetballend was het ondertussen niet best. Barendrecht had in Danny Monster een uitstekend opbouwer van de aanvallen, maar voor de bal in het rode strafschopgebied was gebrach was er vrijwel steeds weer een misverstand dan wel slordige pass die een einde aan de aanval van de Barendrechters maakte. Maar ook de meer in de omschakeling voetballende Veenendaalers konden Jeffrey Verkerk nergens mee verontrusten. De enige kans voor de rust kwam van de kant van de gasten, toe Romano van der Stoep een voorzet naar de tweede paal verstuurde. De inkomende Marouane Bakour kon er net niet bij om alsnog een doelpunt op de borden te krijgen.

Wissels

Richard Elzinga paste in de rust de eerste van vele wisselingen toe. Steunpilaar Max van Dijk bleef in de kleedkamer achter ten faveure van Stef Swank. Ook in het tweede bedrijf was Barendrecht licht in het voordeel qua balbezit, maar de kansen in het eerste kwartier waren voor DOVO. Lulinho Martins maakte gebruik van zijn snelheid maar maakte vanaf rechts slecht af. Eenmaal produceerde hij een rollertje en eenmaal vond hij het zijnet, ruim een meter naast de paal.

Halverwege de tweede helft viel dan toch de 1-0. Verloren zoon Quincy Arends stond vrij bij de tweede paal om een hoge voorzet binnen te tikken. Het was aanleiding voor beide trainers om de nodige personele wisselingen oe te passen. Deels ingegeven door de stand, maar ook omdat de benen van de acteurs ondertussen flink aan het verzuren waren. Een logisch gevolg van het nabije verleden. Bij Barendrecht was het debutant Boban Lazic die zo’n 20 minuten voor tijd zijn debuut mocht maken; later volgde o.m. ook nog good old Peter de Lange.

Kansen waren er in de slotfase nauwelijks meer. Het voetbal werd er niet beter op, de foute passes legio. Anil Erkan liet namens de thuisclub nog een venijnig schot los en Timo Pluk zette Jeroen Vrolijk nog een keer aan het werk. Aan de overkant kwam alleen Tim Eekman nog tot een afzwaaier.

Uiteindelijk kwam DOVO in extremis nog aan de bevrijdende tweede treffer. Lulinho Martins werd op rechts knap vrij gespeeld. Zijn voorzet was nu wel op maat en omdat doelman Verkerk al uit positie was gespeeld lag het gapende doel voor Nick Hak open. Hij schoot echter op de paal maar zag invaller Lion Kalentjev alsnog voor de bevrijding zorgen: 2-0.

Rodny Hofman werd uitgeroepen tot Man of the Match en dat was vanuit DOVO gezien ook een logische keuze, want Hofman was zeker een bedrijvige handenbinder. Maar in feite was het voetbal van zodanig niveau dat die titel met een gerust hart aan scheidsrechter Ter Brake had mogen worden gegeven.

De gevolgen van de 2-0 uitslag waren dat DOVO over VVOG en HSV Hoek naar de dertiede plek sprong, de eerste ‘veilige positie’ op de ranglijst. Voor BVV Barendrecht houdt het in dat de negende positie in de middenmoot niet werd bereikt maar het gaatje met DOVO nog slechts één puntje is. Ook Barendrecht moet dus voorlopig angstvallig naar beneden kijken.