Tweede Divisie | Scheveningen pakt punt bij De Treffers, AFC wint van ASWH

Ook op woensdagavond stonden in de Tweede Divise weer 2 inhaalduels op het programma. AFC won op eigen veld van ASWH, terwijl de Treffers en Scheveningen gelijkspeelden.

Scheveningen kende een voortvarend begin op bezoek bij de Treffers. Door een handsbal van Robin Jansen in het strafschopgebied mochten de Schollekoppen al na 5 minuten aanleggen vanaf 11 meter en lex Immers faalde niet: 0-1. Het antwoord van de Treffers liet niet lang op zich wachten, want 10 minuten later waren beide ploegen weer in evenwicht. Waar een kopbal van Bryan Sirvania nog door een verdediger van de doellijn werd gehaald, kopte Brian Campman niet veel later wel raak: 1-1. Na de gelijkmaker had de thuisploeg een duidelijk veldoverwicht. Dit leverde nog een aantal aardige mogelijkheden op, maar doelpunten kregen de toeschouwers tot de rust niet meer te zien.

In de beginfase van de tweede helft waren de beste papieren ook voor de ploeg uit Groesbeek. De grootste kans was voor Teije ten Den, die het naliet een verkeerde terugspeelbal van Scheveningen af te straffen. Zijn schot ging over het doel. Naarmate het eindsignaal naderde drong Scheveningen steeds meer aan. dit leverde weliswaar enkele kansjes op, maar een winnende goal zat er niet meer in voor het elftal van John Blok. Aan de andere kant wist de Treffers het net ook niet meer te vinden, waardoor de stand die al na een kwartier op de borden stond ook de eindstand werd: 1-1.

AFC hield de 3 punten op het eigen sportpark door met 2-0 te winnen van ASWH. Splinter de Mooij en Joël Tillema waren trefzeker voor de Amsterdammers. donderdag lees je op topamateurvoetbal.com een uitbereid verslag van deze wedstrijd.