Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Makizodila (Sparta Nijkerk): ‘Wij zijn als ploeg echt volwassen geworden’

Sparta Nijkerk wist zaterdag in de topper tegen Sportlust’46 de drie punten mee te nemen uit Woerden. Verdediger Janic Makizodlia was vanzelfsprekend tevreden met het resultaat en was van mening dat zijn ploeg het duel onder controle had ondanks dat het spel voor verbetering vatbaar was.

Goed resultaat
De Spartanen kregen grip op de wedstrijd na de rode kaart aan de zijde van Sportlust’46. De daaropvolgende penalty en de 0-1 was het breekpunt waardoor de drie punten niet meer echt in gevaar kwamen. ,,Het was qua spel niet onze beste wedstrijd maar het voelde wel alsof we (na minuut 16) de wedstrijd eenvoudig onder controle hielden. Gedurende de wedstrijd heb ik niet het gevoel gehad dat zij in staat waren om een goal te maken tegen ons. Al met al is gewoon fijn om weer een topper te winnen. En te zien dat we als ploeg dit soort wedstrijden op een volwassen manier kunnen spelen. Zelfs als het spel wat minder is, toch een goed resultaat boeken”, aldus Makizodila tegenover Topamateurvoetbal.com

Strafschop
De verdediger van Sparta Nijkerk was duidelijk over de toegekende penalty. ,,Ik heb de beelden zelf nog niet terug gezien, maar tijdens de wedstrijd dacht ik zeker dat het een strafschop was en dus ook een rode kaart. Ik vond het vooral een niet echt slimme overtreding op dat moment in de wedstrijd.. In zo’n situatie moet je misschien dan maar accepteren dat je 0-1 achter komt, maar dan met 11 tegen 11 verder kan. Nu kom je achter en dupeer je de ploeg. Het is natuurlijk wel makkelijk praten achteraf dat besef ik ook,”

Controle
Makizondila gaf ruiterlijk toe dat de rode kaart veel veranderde aan het spelbeeld. ,,Tuurlijk heeft die grote invloed op de wedstrijd. Denk dat door de kaart het voor ons makkelijker werd om de wedstrijd te controleren en zij moeilijk een echte vuist konden maken.”

Topper
Sparta Nijkerk wist weer een topper te winnen, de vraag is dan natuurlijk wat het geheim is van de ploeg die onder druk uitstekend weet te presteren. ,,Ik denk dat het een combinatie is van een aantal factoren.. We zijn de afgelopen jaren als ploeg echt volwassen geworden, je bent met de kern van deze ploeg al veel vaker in dit soort situaties geweest, dat maakt ze uiteindelijk eenvoudiger, we weten wat er dan gevraagd wordt. Daarnaast hebben we als ploeg de mogelijkheid om meerdere systemen te spelen, dit maakt het lastig voor ploegen als Sportlust en Lisse om zich op ons in te stellen. We kunnen snel en eenvoudig variëren. En dat ook nog eens tijdens een wedstrijd eenvoudig doen, omdat de gehele selectie getraind is in onze spelprincipes. Als laatste hebben we een brede selectie, als je ziet welke namen wij afgelopen weken vanwege blessures en ziekte hebben moeten missen en dan toch in staat zijn om 2 topwedstrijden te winnen, zegt dat wel hoeveel kwaliteit we als ploeg hebben.”

Prijzen
De vraag is waar het zal eindigen dit seizoen voor Sparta Nijkerk. ,,Dat vind ik moeilijk om te zeggen, we zijn natuurlijk pas op de helft! Maar ik verwacht dat wij als ploeg zo snel mogelijk weer ons goede en verzorgde spel gaan spelen en dan in het seizoen de komende weken alleen maar sterker en beter gaan worden. Als we dat kunnen doen, dan zullen we in ieder geval tot het eind van het jaar meedoen om de prijzen. Iets dat we denk ik met zijn alle ook wel een vereiste vinden! Passend bij de club Sparta Nijkerk”, besluit Makizodila zijn verhaal.