Tweede Divisie | TEC dankt doelman Van den Dam, Jong Sparta wint van Koninklijke HFC

In de Tweede Divisie heeft TEC in een, met name na rust, spectaculair duel drie belangrijke punten gepakt tegen Jong Volendam: 1-2. Koninklijke HFC verloor met 1-0 van Jong Sparta.

TEC heeft in de strijd tegen degradatie drie welkome punten gepakt op bezoek bij Jong Volendam. Na een prima eerste helft gingen de bezoekers uit Tiel met 0-1 rusten door een doelpunt van Bo van Essen. Het echte spektakel werd echter voor het tweede deel van de wedstrijd bewaard. Niet lang na de aftrap was het Jong Volendam dat op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap viel via een TEC-verdediger pardoes binnen: 1-1. TEC liet zich niet van de wijs brengen en herstelde de marge al snel via opnieuw Bo van Essen. Anass Aamri, die bij de 0-1 al een assist gaf, was ook nu de aangever.

Toch werd er na afloop vermoedelijk voornamelijk gesproken over de rol van TEC-doelman Nick van den Dam. De sluitpost stopte niet één, maar twee toegekende penalty’s voor Jong Volendam in een tijdsbestek van twee minuten. Het was het begin van een hectische slotfase, waarin de ploeg van Hans van de Haar en Eric Meijers de drie punten uiteindelijk over de streep wist te trekken.

Koninklijke HFC reisde voor de tweede zaterdag op rij naar sportpark Dijkpolder. Ditmaal was niet Excelsior Maassluis, maar Jong Sparta de tegenstander. De Haarlemmers hadden de gehele wedstrijd een overwicht, en kregen ook de nodige mogelijkheden, maar het beslissende tikje bleef telkens uit. Omdat het doelpunt niet viel, ging de ploeg van Gert-Jan Tamerus in de slotfase de bietenbrug op. Rayvien Rosario werd de uiteindelijke matchwinnaar, hij scoorde zo’n zeven minuten voor tijd het enige doelpunt. Eindstand: 1-0.