Tweede Divisie | OFC wint, HHC laat punten liggen in Lisse

In de Tweede Divisie is OFC er in geslaagd om drie punten te pakken. De hekkensluiter was vorige week tegen Quick Boys al dicht bij een punt en mocht er nu tegen Excelsior Maasluis zelfs drie bijschrijven na een sterke tweede helft. In de strijd om de bovenste plekken heeft HHC Hardenberg 2 punten gemorst in Lisse, terwijl De Treffers wel de volle buit meenam uit Scheveningen.

OFC heeft zijn tweede zege van het seizoen behaald. De rodelantaarndrager won op het eigen sportpark met 3-1 van Excelsior Maassluis. Hoewel OFC voor rust ook enkele keren gevaarlijk was, leek er in de eerste helft weinig aan de hand voor de bezoekers. Nino van den Beemt had al na twaalf minuten voor de 0-1 gezorgd, en er waren voldoende kansen om die voorsprong uit te breiden. Hoe anders was dat na de pauze; de ploeg van trainer Dogan Corneille kwam slecht uit de kleedkamer en creëerde nauwelijks nog kansen. OFC profiteerde optimaal: door de gelijkmaker van Max Veerman en twee doelpunten van Ayoub Haddad werd een fraaie 3-1-zege geboekt.

In de strijd om de bovenste plaatsen liep HHC Hardenberg averij op. Op bezoek bij FC Lisse kwamen de Sallanders niet verder dan een remise: 2-2. Matthijs Hardijk zorgde nog wel voor een Hardenbergse voorsprong, maar Toon Zwetsloot en Enzo Stroo keerden het duel in het kwartier daarna volledig. In de tweede helft kwam HHC nog wel op gelijke hoogte door opnieuw Hardijk, maar na iets meer dan negentig minuten spelen ging er slechts een punt mee naar Hardenberg.

De Treffers won met 1-2 op bezoek bij Scheveningen. Het openingsdoelpunt van Jordy Thomassen, na een klein halfuur spelen gemaakt uit een penalty, kwam op een prettig moment voor de Groesbekers. In de openingsfase waren de Schollekoppen namelijk de bovenliggende partij op het eigen Houtrust. De stand bleef lang onveranderd, tot Gavin Vlijter dertien minuten voor tijd de marge verruimde: 0-2. Scheveningen slaagde er in de blessuretijd nog wel in het spannend te maken door de aansluitingstreffer van David Kappel, maar de 1-2 kwam te laat om nog iets aan het duel over te houden.